Polufinale izmaklo za jedan gol

event 10.07.2019.

Nije naša studentska reprezentacija uspjela izboriti polufinale 30. Univerzijade koja se odigrava u Napulju. Selekcija SAD bila je bolja s 12:11 (4:3, 3:3, 1:3, 4:2) u tijesnoj utakmici s nekoliko rezultatskih obrata. Amerikanci bolje otvaraju utakmicu. Na početku su poveli 2:0, da bi igrači izbornika Sappea pohvatali konce i izjednačili na 3:3 nakon gola kojeg […]

Nije naša studentska reprezentacija uspjela izboriti polufinale 30. Univerzijade koja se odigrava u Napulju. Selekcija SAD bila je bolja s 12:11 (4:3, 3:3, 1:3, 4:2) u tijesnoj utakmici s nekoliko rezultatskih obrata.

Amerikanci bolje otvaraju utakmicu. Na početku su poveli 2:0, da bi igrači izbornika Sappea pohvatali konce i izjednačili na 3:3 nakon gola kojeg je s centarske pozicije postigao Herceg. Potom opet “Ameri” stvaraju višak golova na svom kontu, u jednom trenutku druge četvrtine bilo je 7:4 za njih, da bi naši igrači, malo po malo, nadoknadili zaostatak. Nakon promjene strana, naši reprezentativci postižu dva gola u nizu, te pogotkom Lazića iz igrača više, prvi puta na utakmici ostvaruju vodstvo (8:7). S jednim golom razlike za nas otišlo se na pauzu prije posljednje četvrtine.

Hrvatska je imala i prednost od dva gola, naprije 10:8, pa potom i 11:9 nakon gola Biljake s igračem više, i polufinale je izgledalo dohvatljivo u tom trenutku. Ipak, na našu žalost, završnica utakmice je pripala Amerikancima, koji s tri gola u nizu dolaze do konačnih 12:11.

Strijelci za Hrvatsku: Herceg, Butić, Buha i Rakovac po 2, te Biljaka, Lazić i Pejković s jednim golom.

Nakon ovog poraza, hrvatska reprezentacija sutra Univerzijadu nastavlja borbom za 5. mjesto. Utakmica je na rasporedu u 19:30, a protivnik našima biti će poraženi iz susreta Mađarska – Japan, izgledno je da će to biti Japan.