Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednje kolo prvog dijela Premier lige

Ponovo nam u goste dolaze Riječani

event 07.11.2023.

Samo 11 dana. Toliko je proteklo od posljednjeg gostovanja primorjaša u našem bazenu. Riječani su tada, bio je 28. listopada, petercima bili bolji od naših Žabaca u kvalifikacijama za Hrvatski kup. Sada nam dolaze ponovo, ovog puta u okviru 7. kola Premier lige, skupina A ili Zapad.

U biti, večerašnja utakmica bit će već treća uzastopna utakmica Mladosti i Primorja u Zagrebu, ako računamo majstoricu za treće mjesto u državnom prvenstvu, u proljeće ove godine. I da, i tada su se na kraju veselili suparnici, i opet – petercima.

Podatak da su zadnje dvije naše međusobne utakmice okončane u drami ili ruletu peteraca kako se to često zna reći, dovoljno dokazuje koliko su ove dvije momčadi izjednačene, podjednake kvalitete. Kao i da je svaka prognoza vrlo nezahvalna.

–  Naravno da je svima nama u klubu teško pao zadnji poraz, ispadanje iz Kupa, ali taj rezultat nije nekakva senzacija ili veliko čudo – naglašava naš trener Zoran Bajić i nastavlja.
– Mladost, Primorje, ali i Solaris su tri izrazito izjednačene momčadi. Primorje je vrlo jak i silno uigran sastav koji se nije mijenjao praktički zadnjih 4-5 godina. Prošlo ljeto je otišao Muslim, koji je završio igračku karijeru, ali je došao odnosno vratio se Paparić. Mi smo dosta mijenjali naš sastav proteklih godina, pa tako i ljetos. Objektivno, ja čak i nemam puno toga za zamjeriti mojim igračima za odigrano u prošloj utakmici. Ostali smo tada brzo bez Rakovca, pa onda i Gluhaića, zatim Luke Bajića i to se odrazilo u završnici. Međutim, početak je studenog. Dugo je još do kraja sezone, završni se račun polaže u svibnju.

Što se naše momčadi tiče, zasad je jedino upitan nastup Jerka Penave, ali po tom će se pitanju više znati na sam dan utakmice.