Posljednje kolo ligaškog dijela

Poraz bez posljedica

event 04.03.2023.

Malo iznenađujuće, definitivno neugodno (uostalom, ne postoji poraz koji je ugodan), naši su mladići izgubili u Rijeci (15:12) od mladog i nekompletnog Primorja EB u utakmici posljednjeg, 14. kola Lige za prvaka Prvenstva Hrvatske

Posljednjeg kola uoči doigravanja u koje Mladost svejedno jasno ulazi s mjesta broj 3.

Presudna je bila pobjeda u prvom dijelu državnog prvenstva na našem bazenu kada je naša momčad slavila sa 7 golova razlike (15:8). Nije to dakako bio, niti smio biti razlog za opuštanje, a uvjereni smo da opuštanja nije ni bilo. Jednostavno, Žapci su naletjeli na jednu neosporno kvalitetnu, vrlo mladu, nadarenu momčad, punu igrača krcatih željom za dokazivanje. Pred svojim su navijačima željeli se i pokazati, prvi put nakon osvajanja prvog mjesta u A1 ligi i… to im je uspjelo. Jest da nama baš ne paše i nije osobito drago što se to dogodilo protiv Mladosti, ali kao pravi sportaši i mladostaši, valjalo je stisnuti ruku suparniku. Apsolutno su to i zaslužili.
Bili su bolji većim dijelom utakmice, a posebno u zadnjoj četvrtini u kojoj su postigli 4 gola nasuprot samo jednog našeg, a i taj je postignut tek iz kaznenog udarca (Gluhaić).

Strijelci za Mladost bili su – Rakovac i Gluhaić po 3, Dadvani i Elez po 2, te po 1 pogodak Jelača i Adeišvili.

U klupskom natjecanju sada slijedi manja stanka zbog reprezentativnih obveza, turnira Svjetskog kupa u Zagrebu i Podgorici, a što se doigravanja tiče, prvi suparnik će mladostašima biti splitski Mornar BS.