Poraz bez posljedica

event 07.05.2022.

Nade Mladosti doživjele su prvi poraz na Prvenstvu Hrvatske. Bolji su bili vršnjaci iz domaćeg KPK rezultatom 8:7 (0:2, 4:0, 3:4, 1:1). Već i prije početka susreta obje su momčadi izborile plasman u večerašnje polufinale, tako da se utakmica igrala samo za podjelu pozicija 1 i 2 u četvrtfinalnoj grupi. Igrači trenera Marinića odlično su […]

Nade Mladosti doživjele su prvi poraz na Prvenstvu Hrvatske. Bolji su bili vršnjaci iz domaćeg KPK rezultatom 8:7 (0:2, 4:0, 3:4, 1:1).

Već i prije početka susreta obje su momčadi izborile plasman u večerašnje polufinale, tako da se utakmica igrala samo za podjelu pozicija 1 i 2 u četvrtfinalnoj grupi. Igrači trenera Marinića odlično su otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili su 2:0. U uzrastu nada propozicije nalažu da treneri u drugoj četvrtini moraju zamijeniti svu sedmoricu igrača u bazenu s onima s klupe. Pokazalo se da su Korčulani bolje “izmiješali” postave jer su u drugoj dionici potpuno preokrenuli rezultat i poveli s dva gola viška. Nakon druge četvrtine i zamjene strana, trenerima je data sloboda da mogu mijenjati igrače po svojoj želji. I Mladost je u zadnje dvije četvrtine odigrala potpuno ravnopravno s domaćinom, aktualnim prvakom Hrvatske za dječake rođene 2010. i mlađe. Nisu Žapci na kraju uspjeli poravnati rezultat, ali su do zadnjeg trena bili u utakmici.

U subotu u 19:10 nade igraju protiv Cavtata, dok drugi par čine Jadran i KPK. Baš ta četiri sastava bili su u polufinalu i lani u ovom uzrastu. Lani su naši Žapci zauzeli četvrto mjesto, a držimo fige da se ovaj puta popenju i koju stepenicu više te osvoje medalju. Prva prilika za to je u polufinalu protiv Cavtata koji je na ovom turniru do sada ubilježio 4 pobjede i jedan neodlučeni rezultat.

Strijelci za Mladost protiv KPK: Matošević 2, Lokas 2, Komar 1, Zore 1 i Sappe 1.