Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz i neriješeno na Kantridi

event 21.11.2019.

Mlađi kadeti su započeli, a mlađi juniori nastavili kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske gostovanjem na Kantridi kod Primorja EB. Mlađi kadeti su poraženi 16:11 (6:2, 2:4, 3:4, 5:1), dok su mlađi juniori odigrali neriješeno 9:9 (3:3, 3:2, 3:2, 0:2). Sukladno najavama našu “ekspediciju” za Rijeku čekale su dvije teške utakmice protiv Primorja EB, lanjskog osvajača trofeja […]

Mlađi kadeti su započeli, a mlađi juniori nastavili kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske gostovanjem na Kantridi kod Primorja EB. Mlađi kadeti su poraženi 16:11 (6:2, 2:4, 3:4, 5:1), dok su mlađi juniori odigrali neriješeno 9:9 (3:3, 3:2, 3:2, 0:2).

Sukladno najavama našu “ekspediciju” za Rijeku čekale su dvije teške utakmice protiv Primorja EB, lanjskog osvajača trofeja Nardelli koji se dodijeljuje najuspješnijem klubu u mlađim uzrastima.

Najprije su zaigrali mlađi kadeti koje vodi trener Robert Sappe i odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj su domaćini bili bolji na početku i na kraju, a naši Žapci u srednjem dijelu utakmice. Unatoč vodstvu Riječana koje je iznosilo i 5 golova razlike, Žapci se nisu predavali te su u razdoblju od samo 4-5 minuta igre došli do poravnanja rezultata 8:8 golom Stančića iz peterca. Na ulasku u zadnju dionicu rezultat je bio dohvatljivih 11:10, ali su se Primorjaši uspjeli odvojiti golovima iz peterca i igrača više. Nakon toga više nije bilo povratka u rezultatsku neizvjesnost i Primorje je slavilo pobjedu. S nestrpljenjem čekamo uzvrat na našem plivalištu protiv lanjskog viceprvaka države i osvajača kupa u ovoj generaciji igrača.

Sastav Mladosti – mlađi kadeti: Matić, Udovičić (1), Erenda (3), Čolović (2), Čorkalo, Petrović Malešević, Vukojević (2), D. Sappe (1), Dobrić, Leko, Jakuš, Stančić (2), Subota, T. Sappe, trener R. Sappe.

Prema programu slijedila je utakmica mlađih juniora u kojoj su gledatelji mogli vidjeti neizvjesnu utakmicu s nekoliko preokreta, koja je okončana nerješenim ishodom. Primorjaši su bolje otvorili susret i poveli s 2:0, da bi naši Žapci koje vodi trener Nikica Gulin, do kraja prve četvrtine poravnali rezultat, a tijekom druge i treće dionice i u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke.

Kraj utakmice je pripao domaćinima koji su pola minute prije kraja poravnali rezultat, na konačnih 9:9. Vrijedi istaknuti zapaženu partiju kapetana Luke Tkalčeca koji se četiri puta upisao u strijelce: dva puta realiziravši peterac, jednom iz igrača više, te jednom “iz igre”, tj. u igri 6 na 6.

U dva dosadašnja nastupa u kvalifikacijama za PH mlađi juniori Mladosti imaju pobjedu i neriješen rezultat.

Sastav Mladosti – mlađi juniori: Ćosić, Katičić, Josipović, Bušić (2), Narančić, Schonwald (1), V. Antunović (2), Mozara, Pantlik, Bucić, D. Antunović, Mihaljević, Luetić, Tkalčec (4), trener Gulin.