Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz kadeta na startu

event 05.07.2018.

U prvom kolu završnice Kupa Hrvatske za kadete Jug je svladao Mladost rezultatom 15:9. U ovu utakmicu gosti su ušli kao favoriti. Većim dijelom utakmice bili su bolji protivnik te su istaknuli kandidaturu za sam vrh. Žapci su se dobro držali u prvoj dionici, ali već u drugoj je Jug ostvario prednost (7:3 na kraju […]

U prvom kolu završnice Kupa Hrvatske za kadete Jug je svladao Mladost rezultatom 15:9.

U ovu utakmicu gosti su ušli kao favoriti. Većim dijelom utakmice bili su bolji protivnik te su istaknuli kandidaturu za sam vrh. Žapci su se dobro držali u prvoj dionici, ali već u drugoj je Jug ostvario prednost (7:3 na kraju druge četvrtine) koju je do kraja susreta još malo i povećao.
Kod Mladostaša najviše se istaknuo Bušić sa 4 gola. Tkalčec je postigao 2 gola dok su po jednom mrežu protivnika zatresli Narančić, Schonwald i Pantlik.
Nakon utakmice trener Gulin osvrnuo se na ovaj poraz i ambicije na ovom natjecanju:
“Jug je kvalitetnija ekipa. Oni su skupa sa KPK zimski finalisti i predstavljaju dvije ekipe koje će se boriti za naslov. Ja sam zadovoljan sa borbenošću i zalaganjem mojih igrača na ovoj utakmici. Mi nismo među favoritima te je nama svaka pobjeda dobra. Borit ćemo se svaku utakmicu i sigurno da nikome s nama neće biti lagano. U grupi ravnopravno možemo igrati i sa Jadranom i sa POŠK-om. Realno možemo se uključiti u borbu za peto mjesto i da pokušamo popraviti plasman u odnosu na zimsko Prvenstvo. Mi imamo pretežno mlađu ekipu koja se i danas borila.”

Za utakmice u grupi koje još slijede Nikica kaže:
Sutra prvo igramo protiv POŠK-a i to je naša šansa iako mi i na drugim utakmicama igramo na pobjedu. Protiv Jadrana smo ovu zimu izgubili jedan razlike te ćemo sutra poslijepodne se boriti da uzmemo čak i nešto više.”

Utakmica protiv POŠK-a igra se u 13 sati i prema svemu sudeći ta će utakmica odlučiti o trećem mjestu u skupini i plasmanu u četvrtfinale. U slučaju negativnog rezultata Žapci će u večernjim satima (21:15) imati priliku za popravni protiv jakog Jadrana. Jadran je u prvom kolu svladao POŠK 15:9.