Poraz ml. kadeta i pobjeda juniora u kvalifikacijama za PH

event 22.11.2018.

Mlađi kadeti su doživjeli poraz 4:5 (2:1, 0:2, 0:0, 2:2), a juniori izborili pobjedu 11:6 (2:2, 4:1, 2:2, 3:1) protiv Medveščaka u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske odigranim na Sveticama. Dvostruki program kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske otvorili su mlađi kadeti koje vodi trener Ratko Štritof. Bio je to prvi nastup u ovogodišnjim kvalifikacijama, u kojima uz […]

Mlađi kadeti su doživjeli poraz 4:5 (2:1, 0:2, 0:0, 2:2), a juniori izborili pobjedu 11:6 (2:2, 4:1, 2:2, 3:1) protiv Medveščaka u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske odigranim na Sveticama.
Dvostruki program kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske otvorili su mlađi kadeti koje vodi trener Ratko Štritof. Bio je to prvi nastup u ovogodišnjim kvalifikacijama, u kojima uz Mladost i Medveščak nastupaju i igrači Primorja. Mladi Žapci su utakmicu otvorili dobro i prvu četvrtinu dobili 2:1. Druga dionica bila je odlučujuća, u utakmici koja je obilovala petercima i isključenjima. U tom su dijelu Medvedi zabili dva gola, a Žapci niti jedan uz neiskorišteni peterac. U trećoj četvrtini nije bilo golova, a poraz Mladosti počeo se nazirati kad su Medvedi poveli +2, dvije i pol minute prije kraja.
Strijelci za Mladost bili su Padro i Bučević sa po dva zgoditka. Ml. kadeti Mladosti kvalifikacije PH nastavljaju utakmicom u Rijeci protiv Primorja. Iz ove skupine na završnicu idu dvije ekipe, dok posljednjeplasirana ekipa razigrava za prolazak na završno natjecanje.
Na Sveticama je slijedio susret juniora Medveščaka i Mladosti. Trener Vincek izveo je najjači mogući sastav, u kojem su svoje mjesto našli i seniori: Bajić, Herceg, Samardžić, Fabris te Papež, Brnetić i Požarić koji se polako primiču najboljoj postavi. Ali u prvoj četvrtini Medveščak se nije dao impresionirati zvučnim imenima protivnika, te je držao utakmicu u egalu. Ali onda Brnetić i Požarić, svaki sa po dva uzastopna gola, odvode Mladost na 4 razlike. U drugom poluvremenu Žapci su rutinski održavali stečenu prednost, da bi pri samom kraju s dva gola Fabrisa u zadnjoj dionici ostavarili pobjedu s 5 zgoditaka razlike.
Po 3 zgoditka za Mladost zabili su Fabris, Brnetić i Požarić, a po jedan Herceg i Bajić. Ovo je druga pobjeda juniora Mladosti u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske, za sigurno vodstvo na ljestvici podskupine Sjever, u kojoj se uz večerašnje suparnike natječu i juniori VK Zagreb.