Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvo kolo Prvenstva Hrvatske

Poraz mlađih kadeta

event 11.07.2023.

Na bazenu Šalata u Zagrebu, u ponedjeljak predvečer je počeo završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete. Naši mladostaši su u premijernom nastupu za suparnika imali vršnjake s Korčule, sastav KPK

Gosti s otoka na koncu neizvjesne utakmice iskazali su se boljima, odnosno pobijedili 10:8.

Utakmica je podosta protekla u znaku rezultata 3:1. Tako je naime počelo u prvoj četvrtini s vodstvom mladih Žabaca. U drugoj su četvrtini učenici trenera Domenica Jureše uspjeli zadržati razliku od 2 gola prednosti, 6:4 za Mladost. No, u trećoj četvrtini Korčulani uzvraćaju s 3:1, te se u posljednjih 7 minuta koliko traje četvrtina kod mlađih kadeta ušlo s poravnatim rezultatom, 7:7.

No onda, opet 3:1, ali… za Korčulane. Dostatno za konačnih 10:8. Iako, nije to bilo baš tako jednostavno. Mladostaši su u zadnjoj minuti, 43 sekunde prije kraja smanjili na 9:8, da bi suparnici u svojem zadnjem napadu pogodili našu mrežu, 14 sekundi prije završne sirene, za pobjedu.

Strijelci za Mladost bili su -Dorian Komar 3, te po jedan gol Tomislav Zore, Vito Lokas, Toni Cvitan, Jan Butorac i Antonio Kumrić.

Mladost u utorak igra preostale dvije utakmice u skupini A. Prvo protiv Solarisa od 9 sati ujutro, te zatim protiv splitskog Jadrana, u 17.30 sati.