Kup Hrvatske u Korčuli

Poraz mlađih nada u 1. kolu

event 08.09.2023.

Nije najbolje počeo završni turnir Hrvatskog kupa za mlađe nade, barem s aspekta našeg kluba. U Korčuli je u 1. kolu, dapače prvoj utakmici cijelog turnira, momčad Primorja EB bila bolja od naših dječaka pobijedivši 6:4 (3:1, 1:2, 0:0, 2:1)

Naši su dečki poveli (1:0), da bi suparnik ‘okrenuo’ u svoju korist do 3:1. No, mladostaši se nisu predavali već su u drugoj četvrtini uspjeli izjednačiti (3:3), ali onda i sekundu prije kraja druge dionice, polovice utakmice primiti gol za riječko vodstvo 4:3. Slijedilo je dugačko razdoblje bez pogodaka na obje strane. Cijela treća četvrtina, ali i sama završnica posljednje dionice.

Samo dvije i pol minute do kraja, vratili smo se na početak priče, jer je Mladost uspjela ponovo izravnati (Katić – 4:4). No, u zadnje dvije minute nešto više koncentracije pokazali su mladići s Kvarnera, postigli dva gola i pobijedili.

Golove su za male Žapce postigli Petar Stričević 2, te po jedan Mihael Katić i Andrija Klišanin.

Mladost u petak, 8. rujna igra dvije utakmice. Prvo od 11.00 sati protiv šibenskog Solarisa, te navečer s početkom u 19.20 sati protiv Cavtata.