Poraz Mladosti u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske

event 06.05.2017.

Mladost je večeras na bazenu na Savi poražena od dubrovačkog Juga CO rezultatom 6:13 (1:2, 1:3, 2:4, 2:4) te je Jug poveo u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske s 2:0. Nakon poraza u Dubrovniku u 1. utakmici finala Prvenstva Hrvatske, igrači Mladosti na svom plivalištu su u utakmicu s Jug CO krenuli puno odlučnije i borbenije […]

Mladost je večeras na bazenu na Savi poražena od dubrovačkog Juga CO rezultatom 6:13 (1:2, 1:3, 2:4, 2:4) te je Jug poveo u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske s 2:0. Nakon poraza u Dubrovniku u 1. utakmici finala Prvenstva Hrvatske, igrači Mladosti na svom plivalištu su u utakmicu s Jug CO krenuli puno odlučnije i borbenije jer su jedino tako mogli smanjiti razliku u kvaliteti koja je u posljednjih nekoliko godina izrazito na strani Juga.

Sredinom prve četvrtine Garcia je doveo Dubrovčane u vodstvo, ali je Andrija Bašić ubrzo izjednačio, no na prvu pauzu ipak se otišlo s prednošću Juga nakon gola Vrlića. Žapci su nastojali zatvarati kontre europskih prvaka i u tome su dobrim dijelom uspjevali, posebice u prvom dijelu utakmice. Iako su Dubrovčani dva puta odlazili na 3 zgoditka razlike, naši mladići su golovima Vlahovića i Bukića održavali priključak. Posebice je lijep bio zgoditak Luke Bukića za 3:5 kad je sa srednjeg vanjskog pogodio lijeve rašlje Bijačevog gola.

Sredinom treće četvrtine Mladost malo po malo popušta, a do izražaja dolazi kvaliteta Obradovića i Markovića koji su večeras postigli svaki po 3 zgoditka. U zadnjoj dionici igrači trenera Kobeščaka rutinski su priveli utakmicu kraju i osigurali pobjedu koja ih dovodi na korak do osvajanja trofeja.

Strijelci za Mladost večeras su bili: Bukić (2) te Vlahović, Bašić, Zović i Paškvalin s po jednim golom.

Obojica trenera su u podjednakom raspoloženju ocijenili večerašnju utakmicu:

Vjekoslav Kobeščak: “Definitivno nas je Mladost večeras više namučila nego prije par dana u Dubrovniku, jer smo mi bili pomalo teški tijekom utakmice. No ja sam zadovoljan igrom i pobjedom s kojom smo vrlo blizu osvanja Prvenstva Hrvatske. Tek kad domaće prvenstvo završi okenut ćemo se Ligi prvaka. Mladosti čestitam na današnjoj igri, ali mislim da nemaju dovoljnu širinu da u ovom trenutku igraju s Jugom ravnopravno više od 2 četvrtine.”

Ratko Štritof: “Zadovoljniji sam ovom utakmicom u odnosu na prethodni susret. Čestitam Jugu na pobjedi. Vidi se da pomalo ulaze u formu potrebnu za obranu naslova prvaka Europe. Imali smo problema s realizacijom igrača više, ali dio “krivice” leži i u Jugu koji se uz Pro Recco najkvalitetnija ekipa u Europi. Čestitke mojim igračima koji su se borili od samog početka i držali ritam do sredine treće četvrtine. Naši mladi igrači moraju pojesti još puno puno žganaca kako bi dosegli željenu razinu igre. U slijeću utakmicu ući ćemo opet borbeno sa željom da očuvamo dobru atmosferu u ekipi koja nas krasi čitavu sezonu. To je sve što mogu obećat, a kakav će biti krajnji rezultat to ćemo vidjet.”

Za kraj, trener Mladosti se osvrnuo i na portal VU Danče i rekao: “Jako mi je drago da uz Jugove utakmice dubrovački Danče prati i naše igre. To znači da uz Juga i nas cijene, što držim dobrim za hrvatski vaterpolo.” 

Treća utakmica finalne serije igra se za tjedan dana u Dubrovniku.