Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz Mladosti u nervoznoj utakmici

event 10.03.2018.

Mladost je poražena u Herceg Novom od domaćeg Jadrana Carine rezultatom 13:9 (3:3, 4:4, 3:0, 3:2). Ovim porazom Mladost je nakon 16. kola Novljanima prepustila drugo mjesto u Regionalnoj ligi. Iako sama utakmica nije o mnogočemu odlučivala, jer će se isti protivnici sastati i u polufinalu završnice u Dubrovniku, igrači i jedne i druge momčadi […]

Mladost je poražena u Herceg Novom od domaćeg Jadrana Carine rezultatom 13:9 (3:3, 4:4, 3:0, 3:2). Ovim porazom Mladost je nakon 16. kola Novljanima prepustila drugo mjesto u Regionalnoj ligi.

Iako sama utakmica nije o mnogočemu odlučivala, jer će se isti protivnici sastati i u polufinalu završnice u Dubrovniku, igrači i jedne i druge momčadi su je shvatili (pre)ozbiljno, te je njezin tijek bio vrlo nervozan, posebice u prve 3. četvrtine.
Žapci su utakmicu otvorili po željama trenera Bajića i stručnog stožera i do polovice 1. četvrtine poveli s uvjerljivih 3:0. Slijedi razdoblje igre bez golova i taman kad smo se ponadali da Mladost može na prvi odmor s prednošću, Novljani su se razigrali i s tri zgoditka vratili utakmicu u egal. Slijedi prvo vodstvo Jadrana, nakon dvostrukog isključenja Lazića i Paškvalina. S dva zgoditka Radua, prednost je opet na našoj strani. U ovom razdoblju se igralo vrlo nervozno s obje strane, što je bio uzrok brojnih isključenja i kontra faulova. U četvrtini s puno golova Jadran je poveo 6:5, Mladost vratila prednost na 7:6, da bi poluvrijeme završilo neodlučenim rezultatom.
U trećoj četvrtini odlučen je pobjednik budući Mladost nije zabila niti jedan gol, a primila ih je 3. U tom djelu igre Žapci su nanizali seriju neuspješnih šuteva, na koju se nadovezalo i nekoliko izgubljenih lopti. U zadnjem dijelu utakmice strasti su se donekle primirile, i Jadran je rutinski osigurao pobjedu na domaćem plivalištu.
Večeras su golove za Mladost postigli Radu 3, Bukić 2, te Zović, Marković, Trush i Bašić po 1.
Ovim porazom Mladost je pala na 3. mjesto u ligi. Prije završnice u Dubrovniku slijede još dvije utakmice, u Rijeci protiv Primorja i kući protiv POŠK-a.