Poraz na otvaranju Europskog juniorskog prvenstva

event 12.09.2021.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 17 godina poražena je u 1. kolu Europskog juniorskog prvenstva, koje se odigrava na Malti. Bolji od izabranika Hrvoja Hrestaka bili su igrači Španjolske pobijedivši 8:7 (0:1, 3:3, 2:2, 3:1). Hrvatska je otvorila vodstvom u šestoj minuti što je bio i jedini pogodak u prvoj dionici igre. Potom je uslijedila druga, pogocima […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 17 godina poražena je u 1. kolu Europskog juniorskog prvenstva, koje se odigrava na Malti. Bolji od izabranika Hrvoja Hrestaka bili su igrači Španjolske pobijedivši 8:7 (0:1, 3:3, 2:2, 3:1).

Hrvatska je otvorila vodstvom u šestoj minuti što je bio i jedini pogodak u prvoj dionici igre. Potom je uslijedila druga, pogocima najbrojnija četvrtina – po 3 sa svake strane. Hrvatska je nakon drugih osam odigranih minuta na veliki odmor otišla s minimalnom prednošću. Potom opet izjednačen broj pogodaka – 2:2 te je i u posljednjih osam minuta igre Hrvatska ušla kao vodeća momčad. No Španjolci ubacuju u najvišu brzinu, postižu 3 pogotka, dok su naši igrači postigli samo jedan te je pobjeda i 3 boda otišla na stranu Španjolske.

Najefikasniji je na današnjoj utakmici bio Mozara s 3 pogotka, dok su po jedan postigli Tiozzo, Stojanac, Radan i Kolak.

Sljedeći ispit pred našim momcima je već sutra kada s početkom u 19 sati igraju protiv domaćina Malte.