Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz od Jadrana za rastanak od Lige prvaka na Savi

event 13.04.2019.

Mladost je doživjela poraz u 12. kolu Lige prvaka od Jadrana rezultatom  11:12 (2:5, 5:2, 3:1, 1:4) i oprostila se od svoje publike u ovogodišnjem natjecanju Lige prvaka. Iako se večeras na Savi igralo u najelitnijem europskom klupskom natjecanju – LEN Ligi prvaka, misli obaju suparnika bile su usmjerene prema petku kada se iste ekipe […]

Mladost je doživjela poraz u 12. kolu Lige prvaka od Jadrana rezultatom  11:12 (2:5, 5:2, 3:1, 1:4) i oprostila se od svoje publike u ovogodišnjem natjecanju Lige prvaka. Iako se večeras na Savi igralo u najelitnijem europskom klupskom natjecanju – LEN Ligi prvaka, misli obaju suparnika bile su usmjerene prema petku kada se iste ekipe natječu u polufinalu Regionalne lige.

Mladost je u bazen uskočila oslabljena za bolesnog Kharkova i ozlijeđenog vratara Marcelića, tj. bez dvojice svojih igrača iz prve postave. Lijepa vijest za sve prijatelje Žabaca je povratak Franka Lazića, i to u vrlo lijepom svijetlu začinjenim s dva krasna gola. Marcu je na golu mijenjao Jerko Jurlina, koji je bio vrlo siguran i sakupio 11 obrana tijekom susreta.

Sam susret, iako rezultatski manje važan, bio je izuzetno neizvjestan do samog kraja. Ove dvije ekipe naprosto ne znaju odigrati ležernu utakmicu, pa je tako i ova igrana sa puno žara i emocija.

Jadran je bolje krenuo u susret, i nakon prve četvrtine imao je visoko vodstvo 5:2, a Žapci su oba gola postigli s igračem više.

Druga četvrtina je bila razdoblje u kojoj je Mladost dominirala i preokrenula rezultat u nepune dvije minute. Slijedilo je razdoblje igre u kojem je Jadran poravnao i čak prešao u vodstvo, da bi igrači trenera Bajića vratili prednost na svoju stranu, te se u posljednju dionicu ušlo sa +2 za Mladost.

Jadran je posljednju četvrtinu odigrao bolje, te zasluženo upisao prvu ovosezonsku pobjedu protiv Mladosti.

Prilika za uzvrat se Žapcima nudi već za 6 dana kada se isti suparnici sastaju u polufinalu Regionalne lige, 19.4. u 20:15 na plivalištu SRC Mladost.

Strijelci Mladosti na večerašnjoj utakmici: Ćuk, Petković i Lazić po dva gola, te Anzulović, Radu, Miloš, Bajić i Biljaka po jedan.