Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz od Juga donio Jadran na F4

event 09.12.2018.

U najvažnijoj utakmici skupine B, koja je odlučivala o pobjedniku skupine, Mladost je poražena od Jug CO rezultatom 9:10 (1:3, 2:1, 2:3, 4:3). Događaj koji je bitno utjecao na utakmicu, a možda i odlučio pobjednika, desio se prije njezina početka kada se saznalo da trener Bajić ne može računati na svog ponajboljeg igrača Miloša Ćuka, […]

U najvažnijoj utakmici skupine B, koja je odlučivala o pobjedniku skupine, Mladost je poražena od Jug CO rezultatom 9:10 (1:3, 2:1, 2:3, 4:3).
Događaj koji je bitno utjecao na utakmicu, a možda i odlučio pobjednika, desio se prije njezina početka kada se saznalo da trener Bajić ne može računati na svog ponajboljeg igrača Miloša Ćuka, zbog ozljede koljena.
Jug CO je odlučnije krenuo u dvoboj za prvo mjesto i “lakšeg” protivnika u polufinalu. Poveli su Jugaši 3:0, realizacijom prva dva igrača više i golom Lončara s centarske pozicije. Najava povratka Mladosti u utakmicu desila se golom Radua na isteku prve četvrtine, nakon brze realizacije igrača više.
U drugoj četvrtini, Žapci su smanjili prednost Juga na jedan razlike golovima Miloša iz igrača više.
Nakon zamjene strana, Radu poravnava rezultat šraubom i utakmica postaje krajnje neizvjesna. Slijedilo je razdoblje dominacije obaju vratara koji su, svaki na svom kraju plivališta, radili mala čuda i frustrirali napadače. Nakon 5-6 minuta bez golova, Jug opet stvara prednost od 2 razlike, a početkom četvrte četvrtine i na, činilo se nedostižnih, 3 razlike.
Međutim, dva puta Kharkov i jednom Petković poravnavaju rezultat, uz pomoć Marcelića koji je Merkulovu obranio peterac. Pobjedu Jugu donosi Benić golom sa srednjeg vanjskog minutu i pol prije kraja susreta.
Golove za Mladost zabili su Radu i Kharkov po 3, Miloš 2 i Petković 1. Marcelić je imao 11 obrana, Radu zaslužio 8 od Jugovih 12 prekršaja, a niti jedan od bekovskog trojca, Čagalj, Buljubašić, Biljaka nije završio utakmnicu s kapicom na glavi jer su imali po 3 izbačaja.
Vjeko Kobešćak je po završetku susreta rekao:
“Zanimljiva utakmica s dosta grešaka na obje strane. Evidentno je da i mi i Mladost možemo bolje. U svakom je slučaju lijepo pobijediti. Sada nas očekuju izazovi u Regionalnoj ligi i Ligi prvaka, a tek potom ćemo se okrenuti završnici Kupa. Prosinac jest izuzetno bitan mjesec u sezoni, a nadam se da ćemo biti u dobroj formi na kraju mjeseca.”
Bajić je kratko komentirao:
“Pokazali smo da i bez jednog fantastičnog igrača, kolektivnom, discipliniranom i dobro organiziranom igrom možemo parirati najboljim ekipama u Europi.”
I prije posljednjeg kola kvalifikacija Kupa RH, poznati su polufinalni parovi završnice u Dubrovniku. Sastat će se Mladost i Jadran, te Jug i Mornar.