Prvo kolo riječke završnice

Poraz od Mornara na startu juniorskog Kupa

event 30.06.2023.

Prva utakmica i prvi rezultat naših juniora sa završnog turnira Hrvatskog kupa u Rijeci, nije najbolji. Mornar je slavio 10:9 nakon velikog obrata u zadnjoj četvrtini

Utakmica Mladost – Mornar je zapravo bila i daleko najzanimljivija, najuzbudljivija prvog dana turnira na Kantridi. Prva četvrtina 2:1 za Mladost, nakon druge slijedi preokret jer je sada Mornar vodio 5:3. U trećoj su naši Žapci, bili smo uvjerenja, preokrenuli za pobjedu. Naime, Mladost je odigrala sjajno treću četvrtinu, nadoknadila minus dva i minutu prije kraja treće četvrtine imala vodstvo 8:6. Smanjili su do zadnjeg odmora mornarevci na 8:7, ali Mladost se doimala boljom.

Zadnja četvrtina to nije pokazala ili potvrdila. Splićani su preokrenuli iznova u svoju korist, te su minutu i pol do kraja sada mornarevci vodili, 10:8. Poraz je tek malo ublažio gol Jana Bušića, minutu prije kraja za konačnih 10:9.

Strijelci za Mladost bili su – Jan Bušić 3, Dominik Obuljen 2, te Vito Branković, Bartul Bučević i Jakša Zaratustra Mihaljević po 1.

Tijekom petka, igrači našeg trenera Hrvoja Hrestaka igraju još dvije utakmice, protiv POŠK-a 1937 s početkom u 09.00 sati i protiv Jadrana u 17.50 sati.