Poraz od Olympiacosa

event 27.03.2019.

Žapci su u 11. kolu skupine B LEN Lige prvaka na domaćem terenu izgubili od aktualnog prvaka Olympiacosa sa 6:14 (2:4, 0:4, 3:3, 1:3). Nakon teškog gostovanja u 10. kolu kod Sport Managementa, Žapci su kod kuće imali još teži zadatak; ugostiti aktualnog prvaka Europe, Olympiacos. Krajnji rezultat (14:6) daje naslutiti da Grci i ove […]

Žapci su u 11. kolu skupine B LEN Lige prvaka na domaćem terenu izgubili od aktualnog prvaka Olympiacosa sa 6:14 (2:4, 0:4, 3:3, 1:3).

Nakon teškog gostovanja u 10. kolu kod Sport Managementa, Žapci su kod kuće imali još teži zadatak; ugostiti aktualnog prvaka Europe, Olympiacos. Krajnji rezultat (14:6) daje naslutiti da Grci i ove godine pretendiraju na vrh postolja Starog kontinenta.

Ako su u prvoj četvrtini, koja je završila 4:2 u korist gostiju, Žapci imali još kakve-takve nade, nakon odigranih drugih osam minuta igre sve su nade utihnule. Na semaforu je na poluvremena stajalo 8:2. Do kraja su igrači Olympiacosa rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji je u redovima Žabaca bio Lovre Miloš s 3 postignuta pogotka, dok su po 1 postigli Cosmin Radu, Antonio Petković i Ivan Buljubašić.

Komentar na utakmicu dao je kapetan gostiju Josip Pavić:

“Zadovoljan sam igrom i večerašnjom pobjedom. Dosta smo se digli u odnosu na početak sezone, dok je Mladost pala u formi što i rezultat pokazuje. Svaku utakmicu shvaćamo kao finale jer nemamo prava na pogrešku. Unatoč nešto lošijim predstavama u zadnjih par utakmica, sviđa mi se igra Mladosti. Vidljivo je da imaju kvalitetu, treba malo vjere i samopouzdanja i rezultati će doći”.

“Znam da nije lako igrati protiv europskog prvaka, ali ovakva igra nije dopustiva, pogotovo pred domaćom publikom. Mislim da to mora bit puno kvalitetnije, puno bolje. Na žalost nismo pružili igru koju sam očekivao, moramo zasukati rukave u nadi da će to biti bolje. Loša realizacija igrača više, bez kvalitetnog protoka lopte” podvukao je trener Žabaca Zoran Bajić.

Sljedeći europski ispit pred Mladostašima je za 16 dana, kada im u goste u dolazi splitski Jadran.