Poraz od Primorja EB na kraju kvalifikacija

event 22.02.2020.

Mlađi juniori porazom su okončali kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske. Na Savi je bolje bilo Primorje EB rezultatom 9:6 (3:0, 3:2, 1:2, 2:2). Srećom po Žapce jedina posljedica poraza je da Mladost neće igrati završnicu u skupini A, nego u skupini B. Bolest je uzela danak. To je opis današnje utakmice, sažet u jednu rečenicu. Većinu […]

Mlađi juniori porazom su okončali kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske. Na Savi je bolje bilo Primorje EB rezultatom 9:6 (3:0, 3:2, 1:2, 2:2). Srećom po Žapce jedina posljedica poraza je da Mladost neće igrati završnicu u skupini A, nego u skupini B.

Bolest je uzela danak. To je opis današnje utakmice, sažet u jednu rečenicu. Većinu igrača je prethodnih tjedana zarazio virus, na sreću ne onaj korona, a pošteđen nije ostao niti trener Gulin, kao i vrlo bitni krilni napadač Bušić kojeg danas nismo vidjeli u sastavu.

Sama današnja utakmica od početka je otišla na stranu Riječana. Vodstvo od 4:0 na početku druge dionice, Žapci nisu uspjeli uhvatiti unatoč trudu i zalaganju. Smanjili vodstvo jesu, golovima Viktora Antunovića s igračem više, te Mihaljevića sredinom druge četvrtine. No potom igrači s Kantride ponovo “bježe” na +5. Uslijedila su dva gola bijelih; oba ih je zabio Narančić. Svaka neizvjesnost oko pobjednika nestala je nešto više od minute do kraja susreta, u trenutku kad je Primorje vodilo s 9:4.

U zadnjoj minuti Mihaljević realizira igrača više, a potom i peterac, što je bilo dovoljno samo za ublažavanje poraza Mladosti i za Zarino (nadimak kojim Mihaljevića zovu suigrači) penjanje na vrh ljestvice strijelaca u današnjoj utakmici.

Ovaj poraz je Žapce smjestio u skupinu B Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore koje se odigrava idućeg vikenda u Splitu. Unaprijed održanim žrijebom, u istu su skupinu svrstani Jadran, POŠK i Zadar 1952.

Poželimo našim Žapcima da u idućih nekoliko dana budu dobrog zdravlja, te da u Split otputuju u najboljem sastavu.