Posjeti HAVK Mladost web-shop
Da, izgubili smo

Poraz od prvaka

event 05.11.2022.

Solidno ispunjene tribine s 200-300 gledatelja što je uzevši u obzir kasni početak susreta (21.00) sjajna brojka. Igra Mladosti na razini jedne od boljih cijele ove sezone i to protiv momčadi koja je neusporedivo skuplja i s većim brojem reprezentativaca. 

Da, izgubili smo. Od suparnika koji je sudionik Lige prvaka, koji brani naslov najbolje momčadi u nas i od kluba čije su redove ljetos pojačala i dvojica naših igrača (Lazić i Biljaka). Međutim, ne možemo reći, potpuno lišeni ikakve navijačke obojenosti ili klupske pripadnosti – dečki nisu razočarali!

Da nije bilo na suprotnoj strani izvrsno raspoloženog vratara suparnika Tonija Popadića (15 obrana), kao i jako dobre realizacije igrača više Dubrovčana (8-10), možda bi rezultat bio i za koji gol po nas boji, poraz nešto blaži.

Dobra vijest za trenera Zorana Bajića je svakako povratak Jerka Jurline, našeg prvog vratara koji je ujutro, na dan utakmice iskazao spremnost, a nadasve želju za branjenjem. Ubilježio je na kraju 4 obrane, ali mu se na ‘dušu’ ne može staviti niti jedan od primljenih pogodaka. Bile su to i suviše dobro pripremljene i odrađene akcije, posebno s igračem više.

Jug je cijelim tijekom utakmice vodio. Od 2:0 preko 4:3, pa 7:4 na kraju druge ili pak 10:6 na koncu treće četvrtine. S te strane, sportski je pobjedniku čestitati, a našim momcima je ovo samo poticaj više za daljnji još naporniji rad.