Posjeti HAVK Mladost web-shop
Drugo kolo kvalifikacija Kupa

Poraz od Riječana petercima

event 29.10.2023.

Malene su šanse, ruku na srce, našim Žapcima da vide Zadar 1. i 2. prosinca na završnom turniru Hrvatskog kupa

Naime, u subotnjem 2. kolu kvalifikacijskog turnira u našem bazenu, riječko Primorje je svladalo Žapce boljim izvođenjem peteraca nakon što je po završetku 32. minute bilo 12:12. Konačan rezultat je bio 17:16 za goste iz Rijeke. Prethodno je po četvrtinama bilo – 4:3, 3:1, 3:3, 2:5. Gdje je nastao problem, lako je uočljivo već iz rezultata po dionicama.

Mladost je doista imala ponuđenu pobjedu, odnosno u tri četvrtine sasvim sigurno i izborenu. Vodili su Žapci 7:4 pred kraj i nakon druge četvrtine. Nakon točno minute igre u trećoj dionici bilo je i 8:4 za Mladost. Najveća prednost na utakmici! Nakon treće četvrtine 10:7. Još uvijek visoko i relativno lagodno vodstvo, ali nadasve potpuno ‘ukočen’ suparnik. 

U zadnjih osam minuta neka sasvim druga igra. Već u prve četiri minute zadnje četvrtine je gost iz Rijeke izjednačio (10:10), a zatim je do kraja u dva navrata sustizao minimalno vodstvo (11:11 i 12:12). 

U raspucavanju peteraca, sigurni su bili svi Riječani, ali ne nažalost i svi naši igrači. Pogodila su četvorica – Mijić, Koprčina, Penava i Herceg, ali ne i Solje.

U 32 minute utakmice strijelci za Mladost bili su – Mijić 4, Herceg 2, Penava 2, Koprčina 2, J. Bušić 1, L. Bajić 1.

Kolo prije kraja, Primorje EB ima 5 bodova, Mladost 4, KPK 3, a na začelju je Medveščak bez boda.

U nedjelju (12.30 sati) Mladost igra protiv Medveščaka, a Primorje EB sučelice Korčulana. Pobjedom nad KPK, Riječani bi kapitalizirali trijumf nad nama, te se plasirali na završnicu Kupa.

Dakako, postoji još teorijska šansa za osvajanjem prvog mjesta (jasno uz pobjedu Mladosti nad Medveščakom), a to je da KPK šokira Primorje EB. Prosudite sami koliko je to realno.