Poraz od Telimar Palerma u prvoj utakmici četvrtfinala Euro kupa

event 27.10.2021.

Žapci nisu uspjeli izboriti pozitivan rezultat u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Euro kupa. Telimar Palermo bio je bolji s 11:7 (4:2, 3:3, 2:0, 2:2) i ima veliku prednost pred uzvrat na Siciliji 10.11. Iskusniji i čvršći Talijani bili su pretvrd zalogaj za Žapce. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli s 3 gola razlike. Mladost je […]

Žapci nisu uspjeli izboriti pozitivan rezultat u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Euro kupa. Telimar Palermo bio je bolji s 11:7 (4:2, 3:3, 2:0, 2:2) i ima veliku prednost pred uzvrat na Siciliji 10.11.

Iskusniji i čvršći Talijani bili su pretvrd zalogaj za Žapce. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli s 3 gola razlike. Mladost je svoje najbolje razdoblje ostvarila u drugoj četvrtini kada je golovima Rakovca i Vrbnjaka poravnala rezultat na 4:4. Primjetne su bile oscilacije u igri Mladosti pa je tako Palermo zabio 3 uzastopna zgoditka u samo dvije minute do kraja druge četvrtine. Nakon zamjene strana Mladost se nije uspjela primaći protivniku na manje od 3 gola razlike unatoč sjajnom izdanju vratara Jurline koji je tijekom utakmice čak 14 puta zaustavio lopte upućene prema svom golu.

Trener Bajić nije bio zadovoljan prikazanim od strane svojih igrača:

“Nismo bili pravi od samog početka. Primali smo na samom početku jeftine, lagane golove izvana. U obrani nismo bili dovoljno agresivni pogotovo u presingu. U napadu nismo imali adekvatna rješenja za njihovu vrlo dobru zonu. Gosti su zasluženo pobijedili što im otvara vrata polufinala. Do uzvrata ćemo napraviti sve da budemo pravi, koliko nam to bude moguće. Moramo biti kudikamo bolji od ovoga večeras. Jedino je vratar Jurlina, sa svojih 14 obrana zadovoljio, ali obrana od naše igračke linije nije bila dobra.”

Za izjavu smo zamolili i centra Škiljića koji se trudio i borio te zaradio 5-6 isključenja:

“Obranu danas nismo odradili najbolje, tu i sebe ubrajam. Nismo ispunili ciljeve koje koje smo si postavili prije utakmice. Primili smo dosta lakih golova, čak i s jednakim brojem igrača “iz igre”. Na ovakvim utakmicama se ne bi smjelo događati da primamo toliko lakih golova. Imamo vremena do uzvrata da se saberemo i skupimo glave i da pokušamo odigrati što bolju utakmicu u Palermu. Lako su se odupirali našem presingu i to moramo ispraviti.”, završio je “Škiljo”.

Strijelci za Mladost: Pliskevič (2), Vrbnjak (2), Rakovac (1), Dašić (1) i Bajić (1).