Posjeti HAVK Mladost web-shop
Jadran HN bolji za jedan pogodak

Poraz u završnici utakmice

event 24.02.2023.

U drugoj utakmici na posljednjem ovosezonskom turniru Premier lige u Dubrovniku, Mladost je poražena od Jadrana iz Herceg Novog

Minimalno, samo s jednim golom razlike, a u takvim slučajevima ono što još malo više boli i peče jest da je crnogorski prvak samo jednom bio u vodstvu! Upravo onim završnim golom Vasilija Radovića, minutu i 3 sekunde prije kraja. Prvo i jedino vodstvo hercegnovskog Jadrana, ali dostatno za pobjedu (12:13).


Šteta jer ne samo što su naši dečki vodili do minutu prije kraja, već su u dva navrata imali i tri gola prednosti. Početkom druge četvrtine 6:3, te četiri minute prije kraja treće dionice 11:8. No, upravo u tom trenutku, od 11. gola kojeg je postigao Gluhaić (11:8) pa do sljedećeg gola Žabaca (Mijić za 12:11) proteklo je malo više od 9 minuta! Puno previše. Uz to, valja spomenuti da smo rano ostali bez Darija Rakovca koji je isključen s pravom zamjene u prvoj minuti treće četvrtine, a dvije minute prije kraja, na isti smo način ostali i bez kapetana Marka Jelače. Koji je, usput budi rečeno, opet bio najbolji pojedinac u našim redovima, možda i cijele utakmice.

S 5 postignutih golova nedvojbeno najbolji strijelac. Jadran iz Herceg Novog je iskazao silnu volju, želju, stalno su sustizali našu prednost. Od 3:3, preko 6:6, 7:7, pa do u zadnjoj dionici 11:11 i 12:12. Ostat će doduše malo dvojbena situacija iz same završnice, dvije minute i 15 sekundi do kraja kada je Maltežanin u redovima Jadrana (HN) Jake Muscat uputio loptu prema golu. Ostaje dojam da ona nije cijelim obujmom prešla zamišljenu crtu nakon što se odbila od grede, ali suci nisu bili takvog mišljenja, te su pokazali prema centru. Bio je to vrlo važan trenutak, pogodak za 12:12.


Bilo kako bilo, uz sve pogreške kojih je istina bilo, a posebno dugačko razdoblje bez postignutog pogotka, valja ipak spomenuti da mladostaši nisu razočarali. Igrali su protiv jakog sastava prvaka Crne Gore, ali samo mrvica iskustva više dijelila ih je do još jedne pobjede.

Strijelci za našu momčad bili su – Jelača 5, Dadvani, Gluhaić i Rakovac po 2 gola, te 1 Mijić.

Mladost u subotu igra protiv Jug Adriatic osiguranja, s početkom u 11.15 sati, te uz prijenos na Arena Sport 1, a ovim susretom Žapci okončavaju ovu sezonu natjecanja u Premier ligi.