Poraz za kraj turnira

event 31.03.2019.

Hrvatska vaterpolska U-15 reprezentacija poražena je u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira za EP od Španjolske 10:9 (2:1, 4:3, 3:2, 1:3). U posljednjem susretu u Nici, u kojem je pobjeda nosila prvo mjesto na turniru, Hrvatska je doživjela prvi poraz. Naši su mladići vodili samo jedan put u utakmici i to s početnih 1:0. Prva četvrtina završava […]

Hrvatska vaterpolska U-15 reprezentacija poražena je u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira za EP od Španjolske 10:9 (2:1, 4:3, 3:2, 1:3).

U posljednjem susretu u Nici, u kojem je pobjeda nosila prvo mjesto na turniru, Hrvatska je doživjela prvi poraz. Naši su mladići vodili samo jedan put u utakmici i to s početnih 1:0. Prva četvrtina završava minimalnim vodstvom Španjolske. Igralo se gol za gol do polovice druge četvrtine kada Španjolci prvi puta odlaze na +2. S tom su prednošću i otišli na veliki odmor. Do kraja utakmice mladi su se Hrvati dva puta vraćali iz rezultatskog zaostatka od 3 pogotka. U zadnjih osam minuta se ušlo s 9:6. Dva uzastopna pogotka kapetana Roberta Stojanca i jedan Patrika Kolaka 2:30 do kraja utakmice doveli su utakmicu u potpunu neizvjesnost. Petnaest sekundi nakon, peterac brani Ivan Mauro Čubranić i ostavlja nadu za pobjedu. Ipak, minutu prije kraja Španjolska s igračem više postiže pogodak koji je odlučio pobjednika. U zadnjem su napadu naši mladići imali priliku s igračem više za izjednačenje koju nisu iskoristili.

3 pogotka postigao je Toni Mozara, po dva su zabili Robert Stojanac i Patrik Kolak, dok su se Vito Cicero i Josip Tolja po jednom upisali u strijelce.

Hrvatska je tako kvalifikacijski turnir u Nici završila na 2. mjestu te se kvalificirala na Europsko prvenstvo koje će se ovo ljeto igrati u bugarskom Burgasu.