Jug AO bolji u polufinalu Kupa RH

Poraženi, ali uz pljesak

event 08.12.2022.

Naši mladostaši nisu uspjeli ući u finale nacionalnog kupa preko aktualnog prvaka države i sudionika Lige prvaka, ali dečkima valja odati priznanje i čestitati

Jasno, ne na porazu jer to se ne slavi, ali da na igri, trudu, zalaganju, silnoj pokretljivosti, neodustajanju i primoravanju suparnika na maksimalan napor. Jer samo je tako dubrovački Jug preko nas ušao u finale. Pa, čak niti to nije dostatno točno.

Da suparnik u svojim redovima nema dvojicu fantastičnih igrača, jasno hrvatskih reprezentativaca, zlatnika iz Splita, kapetana Lorena Fatovića i novi mladi dragulj hrvatskog vaterpola, Marko Žuvela, piranje je kako bi se rasplela ova utakmica. Uostalom, Fatović i Žuvela su kombinirano postigli čak 10 od 12 golova suparnika! Kad god je Mladost stisnula, opasno priprijetila, sučelili su se ovom fantastičnom dvojcu.

No, nakon pohvala pobjedniku, rečenice zaslužuju naši momci. Hrabro u vrlo teškoj utakmici i to s praktički jednim centrom, Branimirom Hercegom jer Gruzijac Sandro Adeišvili je zbog izmorenosti poradi bolesti imao minimalnu minutažu, Žapci su na najzorniji način pokazali, dokazali koliko su sva ona slova o njihovom podizanju forme zadnjih mjesec dana bila na mjestu. Gotovo pa perfektna zonska obrana, vrlo pouzdan vratar (Jurlina je uostalom od 2 peterca jedan obranio), te raznovrsnost napada koji su resili prije svega šutevi s vanjskih pozicija. Vrbnjak 1, Gluhaić 2, Jelača 2, Rakovac 1, Mijić 3 – ‘šibalo’ je sa svih strana.
Prva četvrtina potpuno u ‘egalu’ (1:1, 2:2). Ne dopušta se Jugu osjetnije rezultatsko odvajanje. Nastavlja se tako i u drugoj četvrtini, ali čak i više od toga. Sredinom te dionice kapetan Marko Jelača je doveo Mladost prvi put u vodstvo (5:4). Trener gostiju morao je odmijeniti svojeg prvog vratara (Popadića) kojem je sve ‘ulazilo’ u mrežu. U sljedećem napadu već, novi problem za jugaše. Sada Vrbnjak pogađa za 6:4. Oglašava se na Jugovoj klupi ‘opća opasnost’. Spoznali su Gospari da je vrag odnio šalu.
Sada na scenu stupa Loren Fatović i kapa mu dolje, ma koliko nije bilo lako gledati kako njegove lopte odsjedaju u našoj mreži. Tri zaredom! Potpuni preokret, na 7:6 za suparnika. Do poluvremena je još jednom naš David Mijić izjednačio, za 7:7.

U trećoj četvrtini je slijedila odluka. Niti jedan naš gol, tri jugaška i to možete već i pogoditi koga – Žuvela 2 i Fatović 1. Kapetan jugaša je postigao ukupno čak 6 pogodaka, Žuvela 4. Tu je načelno presuđen pobjednik. Finalistima želimo vrhunsku izvedbu u borbi za pokal Hrvatskog kupa, ali našem treneru Bajiću i pomoćnicima, kao i dakako cijeloj momčadi komplimenti na hrabroj, vrlo, vrlo dobroj utakmici.