Posjeti HAVK Mladost web-shop
Bodovi ostali u Dubrovniku

Poraženi u Gružu

event 15.01.2023.

Čuda se u sportu događaju, ali ne baš uvijek. Ako ćemo biti iskreni, nije bilo ni za očekivati u natruhama da bi se neka senzacija prevelika u Dubrovniku mogla dogoditi

Dakle, u prvoj utakmici drugog dijela prvenstvenog nadmetanja, odnosno 10. kolu Lige za prvaka Prvenstva Hrvatske, mladostaši nisu uspjeli do boda u Gružu (da ne spominjemo baš množinu i bodove). Nije neočekivano posebno kada se prisjetimo da smo na jug Hrvatske otišli silno oslabljeni za najboljeg strijelca, prvog braniča, kapetana i vođu ove momčadi, Marka Jelaču. Uz to, zbog bolesti nije bilo ni Mihaljevića.

Zapravo je u ovom trenutku najveća briga treneru Bajiću hoćemo li imati kapetana Jelaču spremnog za sljedeći tjedan i važne ispite na turniru Premier lige u Šapcu gdje Mladost čekaju novi teški izazovi. Sve što smo u Gružu uspjeli bilo je vodstvo iz prvog napada, na samom isteku napada (Herceg za 1:0). Do minutu i pol prije kraja bilo je 3:2 za domaćina. pet minuta prije kraja treće dionice još bilježimo ‘solidan’ rezultat, odnosno zaostatak od samo 2 pogotka (7:5 za sastav trenera Kobešćaka), a onda je Jug AO uključio turbo-pogon i u nekoliko minuta ‘otišao na 10:5. U zadnjih osam minuta je prednost Dubrovčana još samo malo narasla.