Posjeti HAVK Mladost web-shop

Potvrđen nastavak Prvenstva Hrvatske

event 08.05.2020.

Današnje jutro izmamilo nam je smješak na lice. Na klupsku adresu stigao je mail povjerenika za natjecanje HVS-a Milivoja Bebića u kojem sve prvoligaške klubove obavješćuje o odluci Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza o nastavku Prvenstva Hrvatske kako za seniore, tako i za seniorke. “Nastavak PH za seniore i seniorke je usko vezan za epidemiološku […]

Današnje jutro izmamilo nam je smješak na lice. Na klupsku adresu stigao je mail povjerenika za natjecanje HVS-a Milivoja Bebića u kojem sve prvoligaške klubove obavješćuje o odluci Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza o nastavku Prvenstva Hrvatske kako za seniore, tako i za seniorke.

“Nastavak PH za seniore i seniorke je usko vezan za epidemiološku situaciju u državi. Naime, trenutna situacija nam ulijeva nadu da će se do druge polovine lipnja stvoriti nesmetani uvjeti za odigravanje završnice PH kako za muškarce, tako i za žene. Za sada su se stvorili uvjeti održavanja treninga u manjim grupama i najava Stožera je da će se broj sportaša koji će zajedno moći biti na treningu biti sve veći i veći, očekujući konačnu odluku o dozvoli odigravanja uttakmica” stoji u pojašnjenju odluke.

Prema trenutnoj situaciji, termin odigravanja prvih utakmica po kalendaru, četvrtfinalnih i za 9. mjesto, trebao bi biti 24. lipnja. Uzvrat je za 3 dana. Polufinalni susreti započeli bi 1. srpnja dok bi finalna serija bila na rasporedu od 18. srpnja.

Uz kalendar PH, dostavljen je i prijedlog termina odigravanja Final foura Regionalne lige. Dubrovnik bi trebao biti domaćin 11. i 12. srpnja. On je usko vezan za slobodan prijelaz državne granice Jadrana HN opet s nadom da će se stanje i na tom planu normalizirati kako bi se finalni turnir mogao odigrati.