Posjeti HAVK Mladost web-shop
Gradski dvoboj u Prvenstvu Hrvatske

Potvrđen primat u metropoli

event 31.01.2024.

Treća utakmica trenera Damira Vinceka na klupi Mladosti, prva na domaćem bazenu uz Savu i treća pobjeda

Očekivana, sigurna, uvjerljiva, ali to znači i da joj se manje veselimo. Mladost je još jednom ‘uzela mjeru’ mlađem bratu, sastavu Medveščaka u 2. kolu drugog dijela Prvenstva Hrvatske.

Načelno, pobjednik je riješen već nakon prvih 8 minuta. Osam minuta u koje su naši Žapci dobili 5:1. Protunapad, golovi s 2 metra, igrač više, sve je baš funkcioniralo na najbolji mogući način u našem sastavu. Kako napadački, tako i obrambeno uz vrlo veliku disciplinu, pa tako u cijeloj prvoj četvrtini niti jedan od mladostaša nije bio čak niti isključen.

U drugoj je četvrtini Medveščak pokazao nešto bolje lice ili su se prije možda naši dečki lagano opustili, pa je gost smanjio na 7:5 u poluvremenu. To je malo ‘razbudilo’ Žapce, trener Vincek je apelirao na maksimalnu ozbiljnost i brzo je to urodilo plodom. Jerko Penava dvaput i Branimir Herceg i brzo je već bilo 10:5, početak završnog trasiranja nove pobjede mladostaša.

Damir Vincek, trener Mladosti:
– Odradili smo utakmicu na ne baš najbolji način, ali smo ipak zasluženo pobijedili. Radili smo i mi dosta pogrešaka, ali nakon poduže pauze, trebamo ipak još uigrati našu momčad. Mislim da će to s vremenom biti sve bolje i bolje.

Strijelci za našu momčadi bili su – David Mijić 4, Jerko Penava 3, Maroje Gluhaić 2, Branimir Herceg 2, te po 1 Eugen Koprčina i Toni Bušić.

Sljedeću utakmiu Mladost igra već u subotu, 3. veljače u Zadru protiv Zadra 1952 i to od 13.40 sati i ponovo uz prijenos na Sportskoj televiziji.