Posjeti HAVK Mladost web-shop

Povratak Branimira Hercega!

event 27.01.2022.

Nakon pola godine vaterpolu se vratio naš mladi centar, Branimir Herceg! Uz dužno uvažavanje svakog suparnika, ali pobjeda Žabaca u 8. prvenstvenom kolu u Višnjiku nad Zadrom 1952, štoviše i vrlo uvjerljiva, s 13 pogodaka razlike bila je ipak nešto što se i očekivalo. Upravo se zato kao glavna vijest s posljednje utakmice mladostaša, nameće […]

Nakon pola godine vaterpolu se vratio naš mladi centar, Branimir Herceg!

Uz dužno uvažavanje svakog suparnika, ali pobjeda Žabaca u 8. prvenstvenom kolu u Višnjiku nad Zadrom 1952, štoviše i vrlo uvjerljiva, s 13 pogodaka razlike bila je ipak nešto što se i očekivalo. Upravo se zato kao glavna vijest s posljednje utakmice mladostaša, nameće nastup Branimira Hercega.

Naime, ovaj vrlo nadareni sidraš koji je i ponikao u Mladosti, pa se potom ‘kalio’ neko vrijeme u Solarisu, da bi se prošlog ljeta vratio u matično jato, u srpnju 2021. je podvrgnut operaciji ramena i dugotrajnom razdoblju oporavka. On je, mislimo na oporavak, očito sada nakon 6 mjeseci priveden uspješno kraju. Herceg je u Višnjiku debitirao za Mladost ove sezone, i to je najveća novost iz našeg kluba, te najljepša vijest za ovog mladića. Povrh svega je postigao i 1 gol. Jasno da će Hercegu nakon dugotrajnog izbivanja trebati još neko vrijeme za vratiti formu, sigurnost, snagu, ali nemamo dvojbe u uspješnost i tog dijela puta. Onaj najteži je Branimir ostavio iza sebe, a svojoj momčadi priskrbio i bitno pojačanje, igrača više u rotaciji.

Što se same utakmice tiče, nju se baš i ne treba previše opisivati. Početkom druge četvrtine je bilo 5:0, da bi prednost s vremenom samo rasla (od 10:1, preko 12:2 koji je postigao upravo Herceg, do zaključnih 17:4). Uz sve, nakon pauze zbog koronavirusa u momčad su se vratili i Franko Lazić, te Matias Biljaka,

Strijelci za našu momčad bili su – Lazić 4, Dašić 3, Rakovac 3, Biljaka 2, Fabris 2, te po 1 gol Vrbnjak, L. Bajić i Herceg. Vrata Žabaca čuvao je Jerko Jurlina i ubilježio 10 obrana.

Već u petak, 28. siječnja Mladost čeka nova utakmica. U Zagreb stiže riječko Primorje EB, a utakmica na bazenu uz Savu počinje u 20.45 sati.