Posjeti HAVK Mladost web-shop

Preko Japana do polufinala

event 21.06.2019.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom nad Japanom 20:13 (4:3, 6:3, 5:2, 5:4) plasirala se u polufinale Super finala Svjetske lige. Nakon početnog ispitivanja snaga u prvih osam minuta, nastavak utakmice pokazao je kvalitetu Hrvatske i veliku razliku između ove dvije momčadi. Na poluvrijeme se otišlo s 4 pogotka prednosti. U daljnjem tijeku susreta prednost je dodatno […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom nad Japanom 20:13 (4:3, 6:3, 5:2, 5:4) plasirala se u polufinale Super finala Svjetske lige.

Nakon početnog ispitivanja snaga u prvih osam minuta, nastavak utakmice pokazao je kvalitetu Hrvatske i veliku razliku između ove dvije momčadi. Na poluvrijeme se otišlo s 4 pogotka prednosti. U daljnjem tijeku susreta prednost je dodatno rasla na konačnih 20:13. Izbornik Tucak dao je priliku svim igračima. Danas je u 13 odabranih, uz Ivana Marcelića koji je branio posljednju četvrtinu, igrao i Lovre Miloš te se jednom upisao u strijelce.

Vrh liste strijelaca pripao je Lorenu Fatoviću s 5 postignutih pogodaka, po 3 su dodali Ivan Krapić i Anđelo Šetka, dvaput su precizni bili Maro Joković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje, dok su jednom loptu iza leđa japanskog golmana poslali Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš.

Zbog najave lošeg vremena, prvotna satnica polufinalnog dana pomaknuta je na ranije termine. Tako će Hrvatska, koja će protivnika saznati nakon odigranih svih utakmica četvrtfinala, svoje polufinale igrati u 16:45 sati. Drugo polufinale na rasporedu je u 15 sati.