Premier liga – sustav natjecanja

event 19.11.2021.

Za pet dana kreće regionalno natjecanje vaterpolista – Premier liga 2021./22. U natjecanju sudjeluje 13 klubova  koji će odigrati međusobne utakmice, jedokružno u 13 kola. Nakon odigranih 13 kola četiri najbolje plasirane ekipe izborit će završni turnir koji je na rasporedu 11. i 12. ožujka 2022. Branitelj naslova je Radnički iz Kragujevca koji je proljetos […]

Za pet dana kreće regionalno natjecanje vaterpolista – Premier liga 2021./22. U natjecanju sudjeluje 13 klubova  koji će odigrati međusobne utakmice, jedokružno u 13 kola. Nakon odigranih 13 kola četiri najbolje plasirane ekipe izborit će završni turnir koji je na rasporedu 11. i 12. ožujka 2022. Branitelj naslova je Radnički iz Kragujevca koji je proljetos u Zagrebu osvojio svoj prvi naslov u regionalnom natjecanju.

Prvi dio natjecanja u premier ligi odigrat će na 3 turnira, a 13 sastava je podijeljeno u dvije skupine.

HAVK Mladost se nalazi u skupini A zajedno s: Jugom AO, Jadranom HN, Šapcem, Partizanom, Budvom i Novim Beogradom.

U skupini B će igrati: Radnički, Jadran ST, Crvena Zvezda, Solaris, Primorac i Mornar BS.

Prvi turnir skupine A igra se u Beogradu, a skupine B u Splitu, oba u terminu od 24. – 28. studenoga 2021.

Nakon što 7 sastava iz skupine A i 6 iz skupine B odigraju utakmice svak sa svakim, formirat će se tablice nakon prvih turnira.

Poredak nakon turnira u Beogradu i Splitu odredit će daljni tijek i raspored natjecanja u Premier ligi.

Drugi turnir odigrat će se od 20. – 22. siječnja 2022., a domaćini turnira (biti će ih ponovo dva) će biti određeni naknadno. U navedenom terminu će 4 prvoplasirana kluba iz skupine A igrati utakmice protiv 3 zadnjeplasirana kluba iz skupine B, a 3 zadnjeplasirana sastava iz skupine A igrat će protiv 3 prvoplasirana sastava iz skupine B.

Treći i posljednji turnir prije završnice, odigrat će se u terminu od 17. – 19. veljače 2022., a na njemu će se susreti sastavi koji nisu međusobno igrali na prethodna dva turnira, kako bi se kompletiralo 13 kola Premier lige.

Važno je napomenuti da se za poredak u Premier ligi računaju sve odigrane utakmice, tj. svi susreti na svim turnirima. Četiri najbolje plasirana sastava igraju F4.