Posjeti HAVK Mladost web-shop

Priča s ruba bazena – Tomislav Paškvalin

event 26.03.2018.

Pobjedom protiv POŠK-a Mladost je okončala ligaški dio 10. po redu Regionalne vaterpolo lige i plasirala se u F4 u Dubrovniku, osvojivši 3. mjesto na tablici. Iako ključni dio sezone tek slijedi, zamolili smo Tomislava Paškvalina, člana Stručnog savjeta kluba, za kratku analizu dosadašnjih utakmica. Nakon ligaškog dijela Regionalne vaterpolo lige Mladost je treća, s […]

Pobjedom protiv POŠK-a Mladost je okončala ligaški dio 10. po redu Regionalne vaterpolo lige i plasirala se u F4 u Dubrovniku, osvojivši 3. mjesto na tablici. Iako ključni dio sezone tek slijedi, zamolili smo Tomislava Paškvalina, člana Stručnog savjeta kluba, za kratku analizu dosadašnjih utakmica.

Nakon ligaškog dijela Regionalne vaterpolo lige Mladost je treća, s 14 pobjeda, jednim nerješenim rezultatom i 3 poraza. s S osvojenih 43 boda (80%), ova sezona se nalazi na 4. mjestu od 10 sezona, gledajući postotak osvojenih bodova. Žapci su drugi po broju postignutih golova (215 golova) iza Juga CO (240) a ispred Jadrana Carine (186).
Kako je ovaj dio sezone vidio Tomislav Paškvalin?
Nakon kriznog razdoblja i nerealiziranog ulaska u Ligu Prvaka te ispadanja is Kupa Hrvatske prije finalnog turnira, prva momčad je u dobroj poziciji. Dobro su se posložili i sada treba naplatiti rad i trud uložen u ovoj godini.
Želja nam je ući u finale Regionalne lige, što neće biti niti malo jednostavno. Jadran HN je jedna jako dobra momčad i u velikoj mjeri to je reprezentacija Crne Gore koja je nedavno svladala Srbiju u Svjetskoj ligi. Susret s Jadranom HN sigurno će biti jedna prava utakmica.

Nakon toga slijedi Prvenstvo Hrvatske. Kakvi su tu planovi?
Tjedan dana nakon F4 Regionalne lige počinje razigravanje u Prvenstvu Hrvatske. Najprije nas u četvrtfinalu očekuje Medveščak 21. i 25. travnja, a potom nam je izgledni protivnik Jadran ST u polufinalu. Iako će to biti itekako zahtjevne utakmice, želja nam je igrati finale Prvenstva Hrvatske s Jugom CO. Stalno moramo voditi brigu da damo svoj maksimum, a onda rezultat kakav bude.
Što bi se u iduća 2-3 tjedna moglo popraviti i doraditi?
Danas sam vidio dobar kontranapad naše ekipe, vidio sam par sjajnih prebačaja kakve dugo nisam vidio u našoj igri. Mislim da se momčad diže i da momci sve više vjeruju u sebe. Imamo kvalitetnu ekipu koja se može u idućem razdoblju mobilizirati da ide do kraja.