Protiv Primorja po dobar rezutat pred uzvrat

event 23.03.2016.

Pred Žapcima je prva polufinalna utakmica Prvenstva Hrvatske protiv Primorja iz Rijeke. Utakmica se igra danas (23.3.) u 20:45 na bazenu u Savu. Prošlog vikenda obje ekipe nastupile su na final 4 turniru Regionalne lige te su poražene od prvaka Juga. Mladostaši su očekivano izgubili u polufinalu (13:7) dok se u finalu očekivao jači otpor […]

Pred Žapcima je prva polufinalna utakmica Prvenstva Hrvatske protiv Primorja iz Rijeke. Utakmica se igra danas (23.3.) u 20:45 na bazenu u Savu.

Prošlog vikenda obje ekipe nastupile su na final 4 turniru Regionalne lige te su poražene od prvaka Juga. Mladostaši su očekivano izgubili u polufinalu (13:7) dok se u finalu očekivao jači otpor Rječana (9:5). U dvije utakmice polufinala Primorje je svakako favorit, ali dubrovački vikend daje nadu svim optimitičnim Mladostašima. Nekoliko je razloga za optimizam. Primorje je imalo dvije jako teške utakmice u dva dana dubrovačkog turnira. Prvo je teže od očekivanja svladalo Jadran HN te je u već spomenutom finalu ostalo bez snage. Samim time trener Asić i njegovi momci su se svojimm kućama vratili dan kasnije te su imali manje vremena za odmor. Primorje uz Regionalnu ligu i prvenstvo još je aktivno i u Ligu prvaka gdje ne stoje najbolje za plasman na final 6 što im svakako još malo remeti koncentraciju za dvoboje protiv Mladosti. Osim svge toga, igra koju su Rječani pokazali na final 4 turniru pokazala je da nisu trenutno u optimalnoj formi.

Što se tiče naše momčadi važan je podatak da se u momčad vraća Luka Bukić koje je zbog bolesti propustio nastup na final 4 turniru. Protiv Jadrana u četvrtfinalu igrači trenera Hrestaka pokazali su da im je forma u usponu te čak su i u Dubrovniku protiv Juga na momente pokazivali napredak u igri.

Ipak moramo reći da je Primorje favorit pogotovo jer se polufinale igra na dvije utakmice te je većerašnja utakmica samo prvo poluvrijeme. Ove sezone u Regionalnoj ligi dva su puta upisali lagane pobjede protiv Mladostaša koji su svaku puta loše ulazili u utakmicu (rezultati nakon prvih četvrtina (0:3 i 2:6) na što svakako trener Hrestak mora upozoriti svoje mladiće.

Svi ljubitelji Mladosti dođite većeras na bazen uz Savu te podržite mladu ekipu. Oni koji nisu u mogućnosti doći na bazen, utakmicu mogu gledati u live streaming prijenosu na našim stranicama te detaljniju statistiku utakmice mogu pratiti na furkisport.hr/hvs