Posjeti HAVK Mladost web-shop
8. kolo Prvenstva Hrvatske

Protiv Šibenčana uz prijenos na Sportskoj TV

event 16.12.2022.

Večeras (petak, 16. prosinca) opraštamo se od vaterpola za ovu kalendarsku godinu, 2022. Naime, danas je na rasporedu 8. kolo Prvenstva Hrvatske, a kako je sljedeće tek početkom siječnja, onda ovo doista jest oproštaj s godinom kojoj već lagano brojimo sitno.

Utakmica i mimo toga ima posebnu draž. U goste nam dolazi šibenski Solaris, vrlo vjerojatno ipak glavni konkurent za treće mjesto u državnom prvenstvu. To je dakle derbi kola.
Ujedno i momčad koja je ovog tjedna ostala bez prvog trenera. Naime, dugogodišnji strateg Jure Marelja (4 i pol godine) prešao je u splitski Jadran gdje će voditi prvu momčad, nakon što se prijašnji trener Splićana Mile Smodlaka sporazumno razišao s klubom, ali samo po pitanju vođenja prve momčadi.
U Solarisu trenutačno traže trenera, a do trenutka dok ga i ne pronađu, službeno imenuju, za očekivati je da će momčad s klupe voditi Denis Seferović, dosadašnji Mareljin pomoćnik.

Za nas to i ne mora baš nužno biti dobra vijest. Prvo, Solaris je s promjenama ili ne trenera, sasvim solidna i potencijalno vrlo opasna momčad. To su jasno pokazali u polufinalu Hrvatskog kupa prije nekoliko dana u Zagrebu, protiv favoriziranog Jadrana, kada su ‘pali’ tek u zadnje 3-4 minute. Drugo, gostujući igrači će dodatno, za očekivati je, ‘zbiti redove’. Treće, za razliku od već spomenute utakmice Kupa protiv Jadrana, u sastav Sunčanih bi se trebao vratiti i Petar Čondić Kadmenović, jedan od iskusnijih među Šibenčanima.

Sve su to dodatni znaci Žapcima za, ne baš alarm, ali maksimalnu ozbiljnost, pribranost i posvećenost jedinom cilju. Završiti kalendarsku godinu 2022. pobjedom!

Najbolje na tribinama našeg bazena, a ako ne, potražite nas u programu Sportske televizije od 20.30 sati.