Posjeti HAVK Mladost web-shop
Pripreme pred početak sezone

Prva momčad u Split, pa na turnir u Beograd

event 30.08.2023.

Do početka nove seniorske natjecateljske sezone 2023./24. preostala su još samo dva tjedna (15. rujna). Prva momčad našeg kluba pod vodstvom trenera Zorana Bajića u punom je treningu, a ovog tjedna odlazi u goste prvaku države, Jadranu

Mladostaši će u poljudskom plivalištu dva dana sparirati s jadranašima, što će biti od nemalene koristi. Sljedećeg pak vikenda slijedi i svojevrsna ‘generalka’ uoči nove sezone, preciznije jak turnir u Beogradu.

Mladost će naime od 8. do 10. rujna igrati na 2. po redu izdanju međunarodnog turnira Memorijal Vlaho Orlić na kojem će uz našu momčad i domaćina, Novi Beograd, europskog doprvaka, nastupati još crnogorski prvak Jadran iz Herceg Novog, zatim njemački prvoligaš Spandau 04 iz Berlina, te dva srpska prvoligaša, Partizan i Šabac.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka, naš su klub napustili prošlosezonski kapetan Marko Jelača koji će karijeru nastaviti u prvaku Litve, Žaibasu iz Vilniusa. Otišla su i obojica gruzijskih reprezentativaca, Valiko Dadvani i Sandro Adeišvili, sada novi članovi Radničkog iz Kragujevca. Marko Elez je završio karijeru, Ivan Vrbnjak je prešao u talijanski Salerno, dok se Tin Fabris vratio u Korčulu, u matični mu KPK.

S druge strane, u Mladost se vratio Luka Bajić iz talijanskog Anzija, odakle nam je došao i Šibenčanin, Eugen Koprčina. Iz inozemstva, iz francuskog Stade Reimsa je došao Goran Solje, iz Solarisa Jerko Penava, a novi mladostaši su i Domagoj Jajčinović, kao i mladi centar Toni Bušić koji je pristigao iz Medveščaka. Ovom popisu valja pridodati i još po nekoliko mlađih igrača iz vlastitog nam podmlatka, poput juniora Amara Fajkovića, primjerice.