Posjeti HAVK Mladost web-shop

Prvak Europe dolazi na Savu

event 19.02.2020.

Vrhunski europski vaterpolo očekuje nas u petak na bazenu Mladosti. Ferencvaroš Telekom, aktualni prvak Europe, gostuje kod zagrebačke Mladosti u susretu devetog kola Lige prvaka. Susret počinje u 20:30 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr.  ”Na Ferencvaroš ne treba trošiti riječi, izvanredna su momčad sa sjajnim pojedincima. Desna strana im je vjerojatno […]

Vrhunski europski vaterpolo očekuje nas u petak na bazenu Mladosti. Ferencvaroš Telekom, aktualni prvak Europe, gostuje kod zagrebačke Mladosti u susretu devetog kola Lige prvaka. Susret počinje u 20:30 sati, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr. 

”Na Ferencvaroš ne treba trošiti riječi, izvanredna su momčad sa sjajnim pojedincima. Desna strana im je vjerojatno najbolja na svijetu ali ni na jednoj poziciji nisu tanki. Iskreno se nadam da možemo ponoviti utakmicu kao s Pro Reccom, a bude li to slična igra i budemo li mi pravi, možemo napraviti iznenađenje.” – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je trenutno u vrlo napornom ritmu utakmica, susret s Ferencvarošom bit će treći u sedam dana. Ipak, motiva kod Žabaca ne nedostaje. Cilj u Ligi prvaka je jasan, a to je plasman u Final Eight prestižnog europskog natjecanja. Iako svoju priliku za bodove najviše vide u susretima s Waspom 98 iz Hannovera i španjolskom Terrassom, vaterpolisti Mladosti spremni su za okršaj s Mađarima te posebno ističu prednost domaćeg bazena.

”Naša najveća prednost je što igramo doma, moramo se tako postaviti na početku i igrati odlučno. Imaju dobre igrače, ali imamo ih i mi. Igramo dugo zajedno, imamo neke automatizme i moramo to pokazati u petak.” – najavio je utakmicu igrač Mladosti Cosmin Radu koji se osvrnuo i na izostanak vratara Ivana Marcelića: ”Naravno da nam nedostaje Ivan, kao kapetan je vrlo važan. Ali ne smijemo o tome razmišljati, već se fokusirati na utakmicu. Jerko Jurlina je pokazao da zna braniti i vjerujem da će dati svoj doprinos!”