Posjeti HAVK Mladost web-shop

Prvak Europe na Savi

event 27.03.2019.

LEN Liga prvaka ulazi u zadnju trećinu ligaškog dijela. U susretu 11. kola na plivalište Mladosti stiže aktualni europski prvak Olympiacos. Susret je na rasporedu u 20:30. Pogled na tablicu skupine B sugerira kome je ovaj susret rezultatski važniji. Grci su na trećoj poziciji s 18 bodova, a upravo je to zadnje mjesto koje vodi […]

LEN Liga prvaka ulazi u zadnju trećinu ligaškog dijela. U susretu 11. kola na plivalište Mladosti stiže aktualni europski prvak Olympiacos. Susret je na rasporedu u 20:30.
Pogled na tablicu skupine B sugerira kome je ovaj susret rezultatski važniji. Grci su na trećoj poziciji s 18 bodova, a upravo je to zadnje mjesto koje vodi na F4 u Hannover. Žapci su šesti s 8 bodova, bod manje od Jadrana i “prekrižili” su nastup na završnici ove sezone.
U prvom susretu između ove dvije ekipe, u Pireju je Olympiacos slavio s 13:8 te će objektivno i večeras biti favorit za pobjedu. Grčki sastav u svojim redovima ima trojicu Hrvata, vratara Pavića, beka Bušlju i za sve pozicije stvorenog Obradovića, te niz reprezentativaca Grčke. Unatoč snazi protivnika i Mladost ima svoje adute, u prvom redu reprezentativce. Vratara Marcelića, beka Buljubašića i vanjskog Miloša iz naše nacionalne reprezentacija, te Radua iz rumunjske, Ćuka iz srpske i Kharkova iz ruske izabrane vrste.
Svi nabrojani garancija su za spektakularnu utakmicu, a pred Žapcima je izazov da, bez bodovnog imperativa, daju sve od sebe i izbore što bolji rezultat te tako s puno samopouzdanja i vjere u vlastitu kvalitetu uđu u završni dio sezone, dio u kojem će se dijeliti trofeji.
“Važna nam je pobjeda u ovoj utakmici kako bismo digli samopouzdanje prije Final Foura. Olympiacos je fantastična ekipa, igrači su okosnica grčke ekipe i naša tri fantastična internacionalca- Bušlje, Obradović i Pavić. Napravit ćemo sve da u toj utakmici dignemo našu natjecateljsku formu, da odigramo što je moguće bolje te da probamo ostvariti pozitivan rezultat.” – izjavio je ususret utakmici trener Mladosti Zoran Bajić.
“Olympiacos je vrlo jaka ekipa, istaknuo bih Pavića koji je jedan od najboljih svjetskih vratara i Obradovića koji može igrati više pozicija, a opasan je u svakom segmentu. Ne mogu izdvojiti od koga prijeti najveća opasnost, svi su podjednako izvrsni. Na nama je da se skupimo, probamo dati sve od sebe i uz malo sreće ih pobijedimo doma!” – izjavio je Ivan Buljubašić.
Sretno Žapci!