Posjeti HAVK Mladost web-shop

Prvi dio sezone Mladosti u brojkama

event 27.12.2019.

Zadnjih dana godine u kojoj je Mladost najprije u prošlo sezoni osvojila Regionalnu vaterpolo ligu, a zatim u sezoni 2019./2020. i Kup Republike Hrvatske, pozabavili smo se brojčanim pokazateljima jesenske polusezone. Od 21. rujna do 9. prosinca HAVK Mladost je odigrala 20 službenih utakmica, od čega 11 na plivalištu SRC Mladost, a 9 na gostujućim […]

Zadnjih dana godine u kojoj je Mladost najprije u prošlo sezoni osvojila Regionalnu vaterpolo ligu, a zatim u sezoni 2019./2020. i Kup Republike Hrvatske, pozabavili smo se brojčanim pokazateljima jesenske polusezone.

Od 21. rujna do 9. prosinca HAVK Mladost je odigrala 20 službenih utakmica, od čega 11 na plivalištu SRC Mladost, a 9 na gostujućim bazenima.

Žapci su slavili u 16 susreta, jedan su odigrali neodlučeno, a 3 puta su poraženi, uz ukupnu gol razliku 309:187. Domaći bazen su naši igrači učinili neosvojivom “tvrđavom” jer su od 11 susreta slavili u njih 10, te remizirali samo protiv Pro Recca golom Radua na isteku susreta.

Trener Bajić, zajedno s pomoćnicima Hrestakom, Vićanom te kondicijskim trenerom Kuterovcem i fizoterapeutom Luketićem dao je priliku 18-torici igrača da budu u sastavu. Svih 20 utakmica odigrali su: Bajić, Biljaka, Lazić, Bowen, Harkov i Vrlić.

Najviše golova je postigao Luka Bukić – 44, dok je najučinkovitiji na jednoj utakmici bio Miloš Ćuk sa 6 golova protiv Hannovera.

Najuvjerljivije su Žapci slavili protiv Galeba 27:5 u Kupu RH, a najteži poraz su doživjeli u Budimpešti protiv Ferencvaroša u Ligi prvaka kada je aktualni prvak Europe bio bolji sa 14:5.

Nastupe Mladosti obilježile su sjajne utakmice kapetana Marcelića koji se istakao ne samo brojnim obranama, već i izvrsnim dodavanjima kojima je suigračima asistirao za golove. Centarski dvojac Radu-Vrlić opravdao je svoju visoku kvalitetu kroz golove, Radu 42 – Vrlić 33, ali i kroz brojna izborena isključenja i peterce.

Najbolja izdanja Žabaca, među kojima se ističe pobjeda protiv Jug AO u finalu Kupa, gledali smo kada su svi igrači u sastavu davali svoj doprinos za zajednički cilj – pobjedu Mladosti.

Zaželimo da se takav pristup i zajedništvo nastavi i u 2020! Sretno Žapci!

Boje kluba branili su:

Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Miloš Ćuk, Luka Bajić, Luka Bukić, Franko Lazić, Alexander Bowen, Josip Vrlić, Aljoša Kunac, Konstantin Harkov, Jerko Jurlina, Jerko Anzulović, Luka Mihić, Roko Požarić, Tomislav Stipo Samardžić i Marko Miškić.