Posjeti HAVK Mladost web-shop
Četvrtzavršnica PH

Prvi od dva koraka do polufinala

event 12.03.2024.

Za nama je razdoblje, uvjetno rečeno ‘lakših’ utakmica

Dakako da su i dosad naši mladići, prva momčad našeg kluba, svakom suparniku prilazili s maksimalnim uvažavanjem i poštovanjem, ali je činjenica i da su Žapci u zadnjih mjesec-dva u svakom susretu ipak bili naglašeni favoriti. Protiv KPK, Zadra 1952, Medveščaka itd. Sukladno tomu su bili i rezultati, odnosno pobjede.

Ovog utorka navečer, u terminu Lige prvaka (doduše, one nogometne i nadamo se da nam neće ‘oteti’ previše gledatelja), slijedi poslastica i nakon duže vremena prva teška, ‘velika’ utakmica, protiv respektabilnog suparnika. Protiv momčadi koja ne oprašta pogreške, ako se one ukažu.
U utorak je gost našeg grada i bazena šibenski Solaris u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske. Četvrtfinale se igra u dvije utakmice, do ukupnog pobjednika, odnosno odlučujuća može biti i gol-razlika.

– Čeka nas potpuno izjednačena utakmica – drži trener mladostaša, Damir Vincek.
– Mi moramo biti agresivni i koncentrirani, idemo probati zaustaviti Petkovića koji je njihov prvi strijelac. Iako nije sve ni u njemu. Imaju još 2-3 sjajna šutera, Pelicarić i Vrdoljak. Tu su zatim vrlo dobri centri, pa braća Akrap, zatim sjajan vratar Šparada. To je dobro posložena i uigrana momčad. U obrani igraju M-zonu, mi ne smijemo odigravati brzopleto, te ih idemo probati ‘lomiti’ ritmom. Naime, oni imaju 9 igrača koji rotiraju i možda im je to malo sputavajuće

Pribojavate li se ubojitosti njihovog napada? Naime, Šibenčani su momčadi koja je postigla najviše golova dosad u ligi.
– Je, daju puno i to je točno, ali i primaju dosta, ako ćemo iskreno dosta ih i primaju. Iako, vidjet ćemo kako će to sada izgledati. Možda dosta drukčije i s njihove strane – veli trener Vincek

Mladost kao i Solaris ulazi u utakmicu s najjačim snagama, dakle u idealnim postavama, bez ozlijeđenih ili bolesnih, što je apsolutno idealno.

– Mislim da će obje momčadi sada dati sve što imaju – dodao je centar Branimir Herceg i nastavio.
– Vidjet ćemo sad tko je bolji. Napad im je jako dobar, to je činjenica. Imaju jako puno dobrih šutera i ako to zaustavimo, mislim da su šanse na našoj strani. Definitivno je da smo mi imali prije uspona i padova u igri, što se onda odražavalo i na rezultat, ali mislim da se to sada stabiliziralo, te da ćemo se iskazati u najboljem svjetlu. Po meni, utakmica će biti odlična – završio je Herceg.
Zna se i kakav bi za sve mladostaše bio odličan rezultat. Dakako, pobjeda!

Utakmica Mladost – Solaris počinje u 20.45 sati, a svi koji ne mogu na tribine Mladosti, pogledajte i navijajte za Žapce u prijenosu Sportske televizije.