Posjeti HAVK Mladost web-shop
poluzavršnica prvenstva hrvatske kreće u splitu

Put na polufinale u Split

event 18.04.2024.

Relativno je puno vremena, 12 dana, proteklo od zadnje utakmice naše prve momčadi. Bilo je to 7. ovog mjeseca u Zagrebu, kada smo u Premier ligi, u Zagrebu svladali Šabac 11:7

No, u Prvenstvu Hrvatske gotovo pa je prošlo mjesec dana od naše posljednje utakmice u tom natjecanju. Bio je 19. dan ožujka, kada smo one čarobne šibenske večeri, u uzvratu četvrtfinala doigravanja pobijedili Solaris 14:9 i nadoknadili minus 4 gola iz prve utakmice u Zagrebu. Sada je došlo vrijeme nastaviti ondje gdje smo stali u državnom prvenstvu. Slijedi nam polufinale.

S druge strane je suparnik najjači mogući, branitelj naslova prvaka iz prošle sezone, ujedno sudionik Lige prvaka, momčad Jadrana. Sastav pun reprezentativaca, od toga podosta onih koji su nekoć bilo nosili kapicu našeg kluba ili u samoj Mladosti i poniknuli – Marcelić, Biljaka, kao i Vrlić, Harkov, Čagalj. U Jadranu je i šesti bivši mladostaš, ali on nažalost zbog ozljede (lom ruke) ne može nastupati, naš bivši kapetan Luka Bukić. Njemu želimo što brže zacjeljivanje ozljede i povratak u bazen, a našim dečkima večeras u Splitu… pa, što drugo do najbolje moguće igre. Kamo sreće da bude i iznenađenja, iako smo svjesni i realni da su malene šanse za takvo što.

– Rekao bih da je ovo najlakša utakmica. Zato jer se od nas ništa ne očekuje, te smo u tom pogledu rasterećeni nekih velikih očekivanja. Znamo tko nam je suparnik. Pokušat ćemo zaustaviti njihov protunapad koji je vrlo dobar. Znamo da možda nemamo velike šanse, ali… Kompletni smo, znamo sve o Jadranu, pogledali smo puno njihovih utakmica i idemo se odlučno i snažno boriti – prije polaska za Split, a to će biti inače na dan utakmice, veli Damir Vincek, trener naše prve momčadi.

Podsjetimo, polufinale doigravanja Prvenstva Hrvatske se igra do dvije pobjede. Utakmicu Jadran – Mladost možete pogledati u petak (19. travnja), od 20.00 sati na YouTube kanalu Hrvatskog vaterpolskog saveza.