Posjeti HAVK Mladost web-shop

Radu i Zović predvodili golijadu

event 06.03.2018.

U utakmici sa mnoštvo golova Mladostaši su pobijedili Primorac rezultatom 18:10. Najviše golova postigli su Radu i Zović po 4. U dosadašnjem dijelu sezone Regionalne lige, a odigrano je za sada 62 utakmice, među tri najefikasnije dvije su između Primorca i Mladosti (jedino su Jug i Jadran ST odigrali efikasniju utakmicu). Zanimljivo da su i […]

U utakmici sa mnoštvo golova Mladostaši su pobijedili Primorac rezultatom 18:10. Najviše golova postigli su Radu i Zović po 4.

U dosadašnjem dijelu sezone Regionalne lige, a odigrano je za sada 62 utakmice, među tri najefikasnije dvije su između Primorca i Mladosti (jedino su Jug i Jadran ST odigrali efikasniju utakmicu). Zanimljivo da su i u Budvi (bazen u Kotoru se renovira) i u Zagrebu obje ekipe postigle zajedno 28 golova. Nakon 16:12 slavlja u prvom djelu sezone, Žapci su i u drugom susretu bili uspješniji od Kotorana.
Sam početak utakmice pripao je Mladostašima koji sa tri brza gola prelaze u vodstvo koje više nisu ispuštali do samog kraja. Gosti igraju povučeniju obranu, što Mladostaši kažnjavaju dobrim vanjskim šutom. U tom periodu niti vratar gostiju nije baš bio raspoložen. Posebno je bio lijep gol Biljake sa srednjeg vanjskog za 3:0 i prava je šteta što je mladi hrvatski reprezentativac brzo zaradio 2 prekršaja. U prvom poluvremenu istaknuo se Radu sa dva gola sa svoje centarske pozicije i nekoliko zarađenih isključenja.
U nastavku utakmice probudio se vratar gostiju Shubladze koje je obranio nekoliko čistih udaraca te su se Kotorani primakli (9:7) na manju razliku. Ipak pred kraj treće četvrtine iskusni dvojac Mladostaša Marković i Paškvalin postižu pogotke za miran ulazak u posljednjih 8 minuta. U posljednjoj četvrtini trener Bajić vrlo dobrog Marcelića na vratima zamjenjuje sa mladim Jukićem. Posljednja četvrtina bila je i najefikasnija (7:3), a Žapci su unatoč sigurnoj pobjedi pokazali veliku motivaciju i odigrali utakmicu na visini do samog kraja.
Uz spomenute Radua i Zovića, po 2 gola postigli su Marković, Paškvalin, Bašić i Miloš te po 1 Biljaka i Lazić
Nakon utakmice trener Bajić je rekao:
“Konačni rezultat ne odgovara pravoj slici stvari, pogotovo u prve dvije četvrtine. Primili smo nekoliko lakih golova u pozicionoj obrani 1 na 1. Dešavale su nam se tehničke pogreške u komunikaciji prilikom preuzimanja igrača koje nam se ne bi smjele događati. Utakmica je bila korektna s obje strane, živa s puno ritma. Zasluženo smo slavili ponajviše zbog širine klupe te smo na kraju i postigli par lakih golova koji su rezultirali visokom pobjedom.
Centri su nam bili odlični. Imali su veliki doprinos u efikasnosti i dubini napada. Svi ostali su također dali svoj doprinos. Uz manje pogreške, jako sam zadovoljan i mislim da smo na dobrom putu da stvaramo taj pobjednički mentalitet. Ovo je bila utakmica u kojem imamo malo za dobit, a puno za izgubit jer već unaprijed svi računaju na našu pobjedu
“.