Posjeti HAVK Mladost web-shop

Radu: “S optimizmom gledamo prema nastavku sezone”

event 08.01.2018.

Prošlo je više od tri mjeseca otkako se Rumunj Cosmin Radu vratio u redove Mladosti. Bliži se susret 8. kola Regionalne vaterpolo lige protiv rječkog Primorja za koje je Cosmin nastupao po odlasku iz Mladosti, 2013. godine, što ga čini sjajnim sugovornikom za najavu utakmice protiv Riječana. Posjetimo, Cosmin Radu je nosio kapicu Mladosti od […]

Prošlo je više od tri mjeseca otkako se Rumunj Cosmin Radu vratio u redove Mladosti. Bliži se susret 8. kola Regionalne vaterpolo lige protiv rječkog Primorja za koje je Cosmin nastupao po odlasku iz Mladosti, 2013. godine, što ga čini sjajnim sugovornikom za najavu utakmice protiv Riječana.
Posjetimo, Cosmin Radu je nosio kapicu Mladosti od 2011. – 2013. godine, te imao veliki doprinos u osvajanju Kupa Hrvatske 2011. godine – zadnjeg trofeja kojeg je Mladost osvojila, kada je proglašen MVP finalnog turnira Kupa.
Cosmin lijepo te je vidjeti s kapicom Mladosti nakon 4 godine. Koji su motivi bili da se vratiš u Zagreb iako si imao i drugih ponuda za nastavak karijere?
Mladost me je zvala više puta nakon što sam otišao prije 4 godine tako da mi je bilo dosta lako odlučiti se za povratak u Zagreb. Dobro poznajem ekipu i grad, a i želja mi je bila karijeru nastaviti u Hrvatskoj.
Kad uspoređuješ Mladost koju si ostavio i ovu u koju si došao nakon Primorja, koje vidiš razlike i promjene?
Igrači koji su ostali u Mladosti prilikom mog odlaska su bili jako mladi. Sada su oni važan dio ekipe jer su u međuvremenu prilično napredovali.
Prva tri mjeseca nisu bila jednostavna, niti za klub a samim time ni za igrače. Najprije ispadanje iz kvalifikacija za Ligu prvaka na otvaranju sezone, promjena trenera, a zatim odlične igre u Regionalnoj ligi u kojoj trenutno držite drugu poziciju iza Juga. I za kraj godine neočekivano ispadanje iz Kupa Hrvatske. Kao igrač s ogromnim iskustvom, kakvo je Tvoje viđenje proteklog dijela sezone?
Iznenadili su me ovi porazi jer mislim da imamo kvalitetnu ekipu. Nije bilo lako proći kroz ovo razdoblje, ali sad to je iza nas i gledamo samo na Regionalnu ligu i Prvenstvo Hrvatske. Jako je bitno da igramo dobro do kraja sezone, prvo za nas i drugo za sve koji nas prate i navijaju za Mladost.
Kako vidiš svoje nastupe za Mladost u proteklom razdoblju? Redovito se upisuješ u strijelce i Tvoja visoka kvaliteta i profesionalizam niti jedne sekunde ne dolaze u pitanje. Ipak dojam je da si nekako samozatajan i da u nekim susretima izostaje onaj „wow efekt“ na koji si nas sve ove godine navikao (pa čak i kada si golove zabijao u mladostašku mrežu).
Istina je da nisam pretjerano zadovoljan sa svojim igrom do sada. Mislim da mogu puno više. I zbog toga sam se koncentrirao na podizanje razine svoje igre. Nadam se da ću u tome uspjeti, te da ću u drugom dijelu popraviti igru i tako pomoći našoj ekipi.
Nastavlja se sezona u Regionalnoj ligi, u kojoj Mladost stoji odlično. Slijedeći protivnik je Primorje, klub u kojem si u protekle 4 godine ostvario sjajne uspjehe i pokupio mnoge trofeje.
Riječani su izuzetno oslabljeni u odnosu na prethodne sezone, a vodi ih Igor Hinić, također bivši Mladostaš. Na koje ćeš igrače Primorja upozoriti trenera Bajića i svoje suigrače, obzirom da si s nekolicinom igrao prošle sezone?
Slažeš li se da je Mladost u toj utakmici izraziti favorit, te da će ljubitelji Žabaca moći uživati u prvoj ovogodišnjoj utakmici na Savi?
Na papiru smo favoriti ali to moramo pokazati u vodi. Primorje ima jako mladu ekipu ali nekolicina igrača je opasna. Paparić, njihov prvi centar, je jako kvalitetan i pred njim je velika budućnost. Imaju dva dobra stranca, Tkač i Ford, koji rade bitne stvari za svoju ekipu. Tu je i golman Čubranić, koji je bio već pozvan u reprezentaciju. Peroš je sada najstariji igrač, koji zabija golove skoro svaku utakmicu. Primorje ima kvalitetne igrače tako da vjerujem da će utakmica s njima biti zanimljiva za publiku.

Hvala Cosmin. Želimo Ti puno zdravlja i sportskih uspjeha u nastavku sezone!