Ratko Štritof: “Spremni smo za Korčulu”

event 29.01.2020.

Vikend koji je pred nama rezerviran je za kadete, točnije Prvenstvo Hrvatske u uzrastu 2006. godište i mlađi. Na Korčuli od 30.1.-2.2.  nastupa 12 ekipa, a Žapci su u skupini D zajedno s Zadrom 1952 i Galebom MR. Po završetku zadnjeg treninga prije puta na Korčulu, zadržali smo trenera Ratka Štritofa, gurnuli mu mobitel pred […]

Vikend koji je pred nama rezerviran je za kadete, točnije Prvenstvo Hrvatske u uzrastu 2006. godište i mlađi. Na Korčuli od 30.1.-2.2.  nastupa 12 ekipa, a Žapci su u skupini D zajedno s Zadrom 1952 i Galebom MR.

Po završetku zadnjeg treninga prije puta na Korčulu, zadržali smo trenera Ratka Štritofa, gurnuli mu mobitel pred glavu i zamolili da najavi nadolazeće Prvenstvo Hrvatske.

“Generaciju 2006. godište vidim kao vrlo nadarenu, ne samo u našem klubu nego i u Hrvatskoj. U gornji dom spadaju su Jug, Primorje, Zadar, POŠK, mi, čak i Mornar. Iz nabrojanog se vidi da se radi o dosta kvalitetnih klubova. Tu su i Jadran, te Medveščak koji su također pri vrhu. Izgledno je da će prvenstvo biti izjednačeno. U našoj grupi je spomenuti Zadar ali i Galeb iz Makarske koji je redoviti sudionik završnica u ovom uzrastu.”

Kako ste se pripremali i u kakvom sastavu krećete na put?

“Imali smo tijekom proteklog razdoblja određenih zdravstevnih problema, ali to je iza nas. Dečki su kvalitetno odradili pripremne treninge u Mađarskoj, a zadnjih dana smo trenirali i s našim mlađim juniorima. Sve to u svrhu poboljšanja njihove igre ali i pristupa tijekom utakmica. Vidim kod njih pomak na bolje u tom smislu, a nadam se da će se to pokazati i na utakmicama. Generalno gledajući okej smo spremni.”

Nezahvalno je prognozirati rezultate, ali ne možemo izbjeći pitanje o očekivanjima na PH.

“Zaista je teško izreći bilo kakvu prognozu rezultata obzirom na velik broj kvalitetnih sastava, te obzirom na činjenicu da se radi o mladim dečkima čija individualna i kolektivna kvaliteta zaista može oscilirati od utakmice do utakmice. Ne smijemo izgubiti iz vida da ova generacije kreće s primjenom kompletnih pravila. Primjerice, od ove godine ekipe mogu igrati zonu u obrani, omogućen je šut iz faula i slično. To je novi izazov nama trenerima i biti će zanimljivo već na ovom turniru vidjeti kako se ekipe nose s time.

Uvijek težimo što boljem rezultatu, a kao Mladost imamo i neku vrstu obaveze “napadati” naslove. Od toga ne bježimo ni sada uz želju da pokažemo napredak u igri. Uvjeren sam da će dečki pokazati da već polako odrastaju u vaterpolskom smislu.”

Raspored Mladosti u grupi D:

30.1. u 12:30 Galeb MR – HAVK Mladost (1. kolo)

30.1. HAVK Mladost slobodna (2. kolo)

31.1. u 11:30 HAVK Mladost – Zadar 1952 (3. kolo)

Dvije prvoplasirane ekipe nastavljaju natjecanje za plasman od 1. – 8., prenoseći međusobni rezultat u iduću fazu.

Prođu li Žapci u drugu fazu dočekat će ih utakmice protiv dvije prvoplasirane ekipe iz grupe B koju čine: Jug AO, Mornar BS i Medveščak.

Prvenstvo Hrvatske završava razigravanjem za plasman koje je na rasporedu u subotu navečer (polufinala) i nedjelju ujutro (završne utakmice).

Sretno Žapci!