Posjeti HAVK Mladost web-shop

Renato Živković izabran za LEN direktora za vaterpolo

event 23.10.2022.

Vaterpolski sport ima od subote čelnu osobu, nadležnog za cijelu Europu u našem čovjeku, Hrvatu, Renatu Živkoviću! Dosadašnji glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza izabran je na Kongresu Europske organizacija vodenih sportova u Antalyji (Turska) za LEN direktora vaterpola. Unutarnjom strukturnom reorganizacijom LEN, ustanovljene su nove dužnosti pa tako plivanje, kao i vaterpolo imaju svojeg direktora. […]

Vaterpolski sport ima od subote čelnu osobu, nadležnog za cijelu Europu u našem čovjeku, Hrvatu, Renatu Živkoviću!
Dosadašnji glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza izabran je na Kongresu Europske organizacija vodenih sportova u Antalyji (Turska) za LEN direktora vaterpola. Unutarnjom strukturnom reorganizacijom LEN, ustanovljene su nove dužnosti pa tako plivanje, kao i vaterpolo imaju svojeg direktora. Osobu nadležnu i odgovornu za cjelokupni vaterpolski sport na Starom kontinentu. U konkurenciji kandidata iz Španjolske, Srbije, Mađarske, Grčke itd., zastupnici na Kongresu LEN izabrali su hrvatskog kandidata, Renata Živkovića.
To je izvanredno veliko, visoko priznanje jasno kako samom gosp. Živkoviću, tako i cjelokupnom hrvatskom vaterpolu i Hrvatskom vaterpolskom savezu.
Renato Živković je od početka 2007. godine obnašao dužnost glavnog tajnika HVS-a. Godine 2009. je bio i član Izvršnog organizacijskog odbora juniorskog Svjetskog prvenstva u Šibeniku, potom član Izvršnog odbora juniorskog Europskog prvenstva u Rijeci 2011., te izvršni direktor dva europska seniorska prvenstva kojima je Hrvatska bila domaćin – Zagreb 2010. i Split 2022. Upravo je posljednje spomenuto natjecanje, svojim organizacijskim učincima i ostvarenjima koje su pratile ne samo krcate tribine i uzorno navijanje, već i cijeli niz popratnih manifestacija ostavilo dubok dojam na europske dužnosnike iz obitelji vodenih sportova, što je i dokazano odnosno potvrđeno ovim izborom Živkovića u Antalyi.
– Meni je prije svega iznimna čast što sam izabran na ovu dužnost, ali i satisfakcija jer sav trud proteklih godina je očito valjda bio negdje zamijećen i vrednovan – nakon izbora će Renato Živković, LEN direktor za vaterpolo.
– Zahvaljujem prvom dopredsjedniku LEN, dr. Josipu Varvodiću koji se založio puno u ovom izboru, a ne mogu ne spomenuti i sve one ljude u našem Savezu s kojima sam surađivao, posebno one s kojima sam i najčešće bio u kontaktu sve to vrijeme. Od predsjednika Mladena Drnasina do dopredsjednika i izvršnog direktora Perice Bukića, kao i mnogih još. Mislim da smo radili dobro, da smo baš bili jedna dobra ekipa – rekao je Renato Živković koji će na novu dužnost stupiti prvog radnog dana u studenom, odnosno 1. XI. Ovo jasno pretpostavlja da će uskoro Hrvatski vaterpolski savez ići i u izbor novog glavnog tajnika.
Naš klub, HAVK Mladost gospodinu Živkoviću, direktoru LEN za vaterpolo, iskreno i s neskrivenim ponosom čestita na novoj visokoj dužnosti, te se radujemo uspješnoj suradnji.