Posjeti HAVK Mladost web-shop

Rulet peteraca odnio medalju

event 03.03.2019.

Mlađi juniori Mladosti nisu uspjeli osvojiti medalju na Prvenstvu Hrvatske. U borbi za broncu poraženi su od Primorja EB 13:12 (2:0, 4:2, 1:3, 1:3, peterci 5:4) nakon izvođenja peteraca.Susret protivnika koji se iz kvalifikacija dobro poznaju protekao je u skladu s najavama. Bila je to jedna vrlo neizvjesna i napeta utakmica, a drama je doživila […]

Mlađi juniori Mladosti nisu uspjeli osvojiti medalju na Prvenstvu Hrvatske. U borbi za broncu poraženi su od Primorja EB 13:12 (2:0, 4:2, 1:3, 1:3, peterci 5:4) nakon izvođenja peteraca.Susret protivnika koji se iz kvalifikacija dobro poznaju protekao je u skladu s najavama. Bila je to jedna vrlo neizvjesna i napeta utakmica, a drama je doživila vrhunac kod raspucavanja peteraca.

Ali krenimo po redu. Početak utakmice bio je nalik viđenom iz susreta s Jadranom, s tom razlikom da je Mladost ipak bila u napadu nešto opasnija protiv Primorja. Primorje je povelo na samom početku, a Mihić, Bušić i Tkalčec su bezuspješno pokušavali svadati rječkog golmana Čubranića. Do tada vrlo dobrom Udoviću na golu “potkrao” se jedan dalekometni gol na isteku prve četvrtine. U drugoj četvrtini Primorje još povećava svoju razliku unatoč golovima Tonija Bušića s centarske pozicije i Tkalčeca s igračem više.

Minus 4 na zamjeni strana nije djelovalo optimistično za igrače trenera Gulina. Treća dionica je ponudila nadu Žapcima jer su Mihić, Mihaljević i Brčić uspjeli prepoloviti razliku. Brčićev gol iz polukontre s istekom četvrtine kao da je dao podstreka našim mladićima da krenu još odlučnije u preokret rezultata.

I upravo se takav scenario i odigrao u posljednjoj dionici. Mladost je, ponajprije zahvaljujući Mihiću koji je bio agresivan i u obrani i u napadu, potpuno preokrenula rezultat. Mihić je pogodio 2 puta, Paić jednom i Žapci su poveli sa 8:7 šest minuta prije kraja utakmice. U tim je trenucima činilo se da igrači u bazenu, uz glasnu podršku s tribina, imaju dobitnu kombinaciju za brončanu medalju. Čak i nakon što je Primorje EB poravnalo na 8:8, Mladost je imala priliku slaviti, ali Mihiću golman Čubranić brani i drugi peterac na utakmici (prvi je obranio početkom 3. četvrtine). Do kraja se rezultat nije mijenjao i o pobjedniku su odlučivali peterci. Preciznije jedan peterac je odlučio pobjednika, peterac kojeg je u trećoj seriji Mihić puknuo preko gola. Za Žapce su zabijali Toni Bušić, Paić, Tkalčec i Holzinger. Kod Primorja je svih pet pucača bilo precizno i to je momcima s Kantride bilo dovoljno da poskaču u bazen slaveći brončanu medalju. Mladosti ostaje žal za neosvojenim odličjem i vjera da uz uporan rad do njega mogu stići na Kupu Hrvatske.

Iako su Žapci ostali bez ekipnog odličja, jedna pojedinačna nagrada je stigla u Zagreb. Luka Mihić je proglašen za najboljeg igrača Prvenstva Hrvatske. Bravo Luka!!

Mlađe juniore Mladosti na Prvenstvu Hrvatske vodio je Nikica Gulin uz asistenciju Damira Vinceka, a igrali su: Sven Udović, Frano Luković, Petar Bago, Vilim Pantlik, Toni Bušić, Vid Brčić, Braslav Glavinić, Jan Bušić, Marko Holzinger, Goran Narančić, Luka Mihić, Petar Paić, Jakša Zaratustra Mihaljević, Jakov Ćosić i Luka Tkalčec.