Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvo kolo kvalifikacija Kupa

Rutinski protiv Korčulana

event 27.10.2023.

Prva stepenica, prva prepreka na putu prema Zadru i očekivanom nastupu na Final Fouru Hrvatskog kupa (1. i 2. prosinca) je obavljena. Očekivano, bez velikih poteškoća i odlukom u trećoj četvrtini

Mladostaši su naime u 1. kolu kvalifikacijskog turnira Hrvatskog kupa u Zagrebu pobijedili KPK iz Korčule 12:8 (2:2, 4:3, 5:0, 1:3). Već iz rezultata po četvrtinama vidljivo je gdje je utakmica ‘prelomljena’, kada je pobjednik u pitanju. Gosti su se pokazali tvrdim orahom u prve dvije četvrtine. Uostalom, u tom dijelu igre su Korčulani bili ti koji su vodili, a naši igrači stizali. Prvo vodstvo (5:4) bilježimo sredinom druge četvrtine, no u poluvremenu je još uvijek bilo sve otvoreno – 6:5 za Žapce.

U trećoj dionici, ‘zaključala’ se naša mreža, a rastvorio prolaz prema suparničkom golu koji je zasut s pet lopti u okvir vratiju. Tih 11:5 uoči zadnjih osam minuta značilo je objektivno i završen posao   

Strijelci za naš klub bili su – Dario Rakovac i Maroje Gluhaić po 3 gola, Luka Bajić i Jerko Penava 2, te Eugen Koprčina i Domagoj Jajčinović 1 pogodak.

U subotu slijedi za naše mladiće po svemu sudeći, kako smo i planirali, trenutak odluke. Utakmica protiv riječkog Primorja EB za prvo mjesto u skupini i prolazak na završni turnir Kupa. Utakmica Mladost – Primorje EB počinje u 19.30 sati.