S 1-0 na uzvrat u Zagreb

event 25.03.2022.

Luda utakmica! Srećom, s dobrim epilogom po Žapce. Mladost je svladala na Kantridi domaće Primorje EB u prvoj utakmici četvrtfinala državnog prvenstva s jednim pogotkom razlike (12:11). No, zašto smo utakmicu nazvali ‘ludom’? Početak je bio kao iz snova, pa i još malo bolji. Centar Herceg dvaput za 2:0, pa Rakovac, zatim Lazić, onda i […]

Luda utakmica! Srećom, s dobrim epilogom po Žapce. Mladost je svladala na Kantridi domaće Primorje EB u prvoj utakmici četvrtfinala državnog prvenstva s jednim pogotkom razlike (12:11). No, zašto smo utakmicu nazvali ‘ludom’?

Početak je bio kao iz snova, pa i još malo bolji. Centar Herceg dvaput za 2:0, pa Rakovac, zatim Lazić, onda i Vrbnjak. U čas je bilo 5:0. Početak za 5. I nije to bilo sve. Nije samo napad funkcionirao kao švicarski, već isto vrijedi i za obranu. Prvi su put naši momci pokleknuli tek 30-ak sekundi prije kraja prve četvrtine (5:1), ali se na prvi odmor ipak otišlo s +5 ili vodstvom 6:1!

Još je to malo ‘podebljano’ početkom druge četvrtine golovima Biljake odnosno Rakovca iz peterca za 7:1 odnosno 8:2. A onda… Onda je netko ugasio svjetlo. Ili isključio motor. Kako drukčije protumačiti čak 6 uzastopnih golova domaćina i odlazak na ‘veliki odmor’ s neodlučenim rezultatom 8:8! Utakmica je dakle tek počinjala, mogli bi i tako reći, iako je sad psihološki sigurno domaćin bio u prednosti nakon što se uspio vratiti iz ponora kojem se kraj nije vidio.

U trećoj su se četvrtini i naši igrači uspjeli malo ‘smiriti’, učvrstiti svoje redove, iznova povesti (doduše, sada minimalno – 9:8 i 10:9). S potonjim se rezultatom ušlo u zadnju četvrtinu. Dionicu koja je opet dobro počela po Mladost jer su Luka Bajić i Dario Rakovac postigli pogotke za novo, osjetnije vodstvo, 12:9. Kada se još k tomu doda da su do kraja utakmice preostale tek 3 minute, slutilo je da je sada kraj. Kriva slutnja.

Primorjaši nisu odustajali, u manje od minute su postigli dva gola, smanjili na 12:11 i učinili dramatičnim zadnje dvije minute. Mladost je uspjela sačuvati prednost, te prvu utakmicu četvrtfinala Prvenstva Hrvatske okončati rezultatski kako smo i htjeli, a igrački… To već ostavljamo treneru Bajiću i igračima za pomno analizu.

Uzvratna utakmica na rasporedu je u Zagrebu, 6. travnja.