Posjeti HAVK Mladost web-shop

S Jadranom završava LEN Liga prvaka na Savi

event 12.04.2019.

Nakon više od dva tjedna klupske stanke zbog reprezentativnih obaveza, seniori Mladosti ovog vikenda ponovo uskaču u bazen na Savi. Protivnik im je Jadran iz Splita u utakmici 12. kola LEN Lige prvaka koja je na rasporedu 13.4. u 21:00. Obje ekipe, i Mladost i Jadran, izgubile su izglede za plasman na završnicu Lige prvaka i […]

Nakon više od dva tjedna klupske stanke zbog reprezentativnih obaveza, seniori Mladosti ovog vikenda ponovo uskaču u bazen na Savi. Protivnik im je Jadran iz Splita u utakmici 12. kola LEN Lige prvaka koja je na rasporedu 13.4. u 21:00. Obje ekipe, i Mladost i Jadran, izgubile su izglede za plasman na završnicu Lige prvaka i s tog gledišta utakmica u subotu neće imati veliki natjecateljski izazov. No, pogledamo li malo u budućnost, tjedan dana kasnije će se isti suparnici sučeliti na istom bazenu u polufinalu Regionalne lige, u utakmici od najveće moguće važnosti za obje ekipe.

U tekućoj sezoni Mladost i Jadran su odigrali 4 utakmice i Žapci su bili dobili sve 4, ili preciznije, šahovskim rječnikom rečeno, vode 3,5:0,5 obzirom da je susret u polufinalu Kupa RH završio neodlučeno a Mladost slavila nakon izvođenja peteraca.

Uvijek su to bili susreti na visokoj razini, puni tenzija u plivalištu i na klupama i za očekivati je da takvu utakmicu gledamo i u subotu, bez obzira na to što, kao što je rečeno, su obje ekipe u donjem dijelu tablice skupine B.

Mladost utakmicu s Jadranom dočekuje oslabljena za Rusa Kharkova koji neće nastupiti zbog zdravstvenih problema. Dobra vijest je da se u ekipu vraća Franko Lazić koji je duže vrijeme izbivao zbog ozljede leđa, a koji je odradio pripreme u Rijeci tijekom stanke zbog nastupa reprezentacije na Europa Kupu. Iako se splitska ekipa već pokazala kao neugodan protivnik, trener Zoran Bajić ne sumnja u pobjedu svoje momčadi:  

”Nadamo se s utakmicom u subotu povratku u natjecateljsku formu, to je ono što nam najviše treba. Jedna važna pobjeda donijet će nam sigurnost i samopouzdanje. Želja nam je da budemo čvrsti i borbeni i vratimo se ritmu prije ovog manjeg pada u natjecateljskoj formi!”

Da Mladost želi pobjedom završiti sezonu europskog natjecanja na domaćem bazenu jasno je i izjave Ivana Buljubašića: 

”Nakon kraće pauze ponovno smo se okupili, nažalost nismo kompletni budući da zbog zdravstvenih problema nemamo Konstantina Kharkova. Ipak, vratio nam se Franko Lazić koji će pomoći momčadi. Nadam se punim tribinama i da ćemo pobijediti u posljednjoj utakmici Lige prvaka doma. To će nam biti najbolja najava za utakmice idući tjedan.”

 

Prilika je to da zagrebačka publika pozdravi Žapce u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici u Ligi prvaka, koja je na rasporedu u subotu 13.4. u 21:00.