S lakoćom u finale Regionalne lige

event 19.04.2019.

Vaterpolisti HAVK Mladosti plasirali su se u finale 11. izdanja Regionalne vaterpolo lige. U polufinalu su bili bolji od splitskog Jadrana 11:7 (2:1, 3:1, 4:3, 2:2).  Žapci su odmah na početku dali do znanja kako ne namjeravaju ispustiti priliku da se za naslov pobjednika RVL-a bore pred domaćom publikom. Utakmicu su otvorili s 2:0, da […]

Vaterpolisti HAVK Mladosti plasirali su se u finale 11. izdanja Regionalne vaterpolo lige. U polufinalu su bili bolji od splitskog Jadrana 11:7 (2:1, 3:1, 4:3, 2:2). 

Žapci su odmah na početku dali do znanja kako ne namjeravaju ispustiti priliku da se za naslov pobjednika RVL-a bore pred domaćom publikom. Utakmicu su otvorili s 2:0, da bi u posljednjem napadu 1. četvrtinu Jadranaši smanjili na 2:1. U drugih osam minuta igre Mladost i dalje nije davala Jadranu nikakve šanse; prednost je samo rasla prvenstveno zahvaljujući fantastičnoj igri s igračem manje i sjajnom Marceliću na vratima. Konačno je i realizacija igrača više bila na visokoj razini. I nakon velikog odmora izabranici Zorana Bajića nastavili su pokazivati čime su zaslužili 1. mjesto na ovosezonskoj tablici Lige.

Odlično raspoložene Žapce danas je s 3 pogotka predvodio Antonio Petković, dvaput su precizni bili Cosmin Radu i Miloš Ćuk, dok su jednom loptu iza protivničkog vratara slali Lovre Miloš, Matias Biljaka, Ivan Buljubašić te Branimir Herceg.

Za prve dojmove nakon utakmice pitali smo trenera Bajića: “Zaslužena pobjeda, bili smo srčani, kvalitetni, borbeni od samog početka. Fanatična obrana s igračem manje je ja mislim presudila na neki način. U odlučujućim trenucima smo imali i kvalitetnu realizaciju igrača više, kad nam je bilo najpotrebnije. Imali smo dobru rotaciju, i dobro smo stali s brojem isključenja. Uz dužno poštovanje Jadranu, bili smo bolja ekipa“.

Što nas očekuje sutra?

Sve ćemo napraviti da sutrašnja utakmica bude vrijedna finala, to mi vjerujte. Spremamo se, treniramo cijelu godinu, cilj nam je odigrati najbolje što možemo. Psihički i fizički smo prazni. Imamo 15-ak sati za odmor i pripremu za Juga. Ne mogu Vam obećati da ćemo pobijediti, ali mogu da ćemo se boriti i sve napraviti da nakon 11 godina podignemo pehar Regionalne lige u Zagrebu“.

Finale 11. izdanja Regionalne lige na rasporedu je sutra, u subotu, s početkom u 17 sati. Za sve koji ne mogu biti uz Savu prijenos je na Arena Sport 1.