Posjeti HAVK Mladost web-shop
Druga utakmica sljedeći tjedan u Rijeci

S vodstvom 1-0 prema Rijeci

event 21.04.2023.

Mladost je jednu utakmicu, još samo jednu pobjedu udaljena od trećeg mjesta u državnom prvenstvu i brnčane medalje za sezonu 2022./23

U prvoj su utakmici nadmetanja za treće mjesto, Žapci svladali goste iz Rijeke, simpatičnu i vrlo mladu momčad Primorja EB 12:10 (2:2, 4:3, 4:3, 2:2). Budući da se u doigravanju za 3. mjesto ne igra na gol-razliku, odnosno bitna je samo pobjeda kao takva, s ovim su trijumfom mladostaši poveli 1-0. S takvom ćemo prednošću u Rijeku za tjedan dana na drugu utakmicu (za koju se mi ipak nadamo da će biti samo uzvrat, a to onda znači i kraj, nema više). Ipak, pobjeda u petak i vodstvo 1-0 ni u kojem slučaju ne znači da je posao završen. Baš kao što se uostalom i nije tako lako došlo do pobjede.

Primjerice, kada je u trećoj četvrtini suparnik u jednim trenutku poveo 8:6, nije nam baš bilo svejedno, niti se sjedilo mirno. Doduše, rezultatski su obrati umnogome odredili cijelu utakmicu, a to se ponajviše odnosi na treću dionicu. 

U nju su naši igrači ušli s prednošću 6:5, da bi gosti preokrenuli u navedenih 8:6 u svoju korist, ali na kraju treće dionice bilo je plus 2, no… za nas! Odnosno, 10:8 za Mladost! Već je i ovo donekle svjedočanstvo izjednačenosti, ali i poprilično dobrog, nadasve za gledatelje zanimljivog vaterpola.

Najbolji strijelac susreta, a ne samo u našoj momčadi, bio je Maroje Gluhaić s 4 gola, a slijedili su ga kada su strijelci u pitanju David Mijić s 2 gola, te Ivan Vrbnjak, Marko Jelača, Sandro Adeišvili, Dario Rakovac, Marko Elez i Tin Fabris s po jednim pogotkom. Opet, kako ne apostrofirati vratara Jerka Jurlinu koji je ubilježio 13 sjajnih obrana i bio jedan od bitnijih razloga velikog rezultatskog povratka u drugoj polovici treće četvrtine, ali i jamac sigurnosti u zadnjoj dionici.

Druga utakmica na rasporedu je sljedeće subote, 29. travnja u Rijeci.