Sa Srbijom za Tokio

event 22.06.2019.

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Super finala Svjetske lige, nakon što su u polufinalu svladali Španjolsku 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1). Odlično je Hrvatska odigrala današnje 3 četvrtine utakmice. Barakude su sa čvrstom obranom i preciznom realizacijom u  napadu otvorili utakmicu i zaradili prednost od 4 pogotka prednosti. U drugoj su se četvrtini Španjolci […]

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Super finala Svjetske lige, nakon što su u polufinalu svladali Španjolsku 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1).

Odlično je Hrvatska odigrala današnje 3 četvrtine utakmice. Barakude su sa čvrstom obranom i preciznom realizacijom u  napadu otvorili utakmicu i zaradili prednost od 4 pogotka prednosti. U drugoj su se četvrtini Španjolci posložili u obrani pa je taj period završio s 3:2 u korist Hrvatske. Na početku treće dionice igre vidjeli smo povratak Španjolske u utakmicu s dva brza pogotka. Potom se igralo gol za gol te se na posljednji odmor otišlo s +3 Hrvatske. Posljednja četvrtina bila je ujedno i najlošija na cijelom turniru, te prva u kojoj hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli postići pogodak, što na svu sreću danas Španjolci nisu znali kazniti.

Najefikasniji su u redovima Hrvatske bili Josip Vrlić i Xavi Garcia koji su postigli po dva pogotka, dok su jednom precizni bili Hrvoje Benić, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić te Anđelo Šetka.

Sutrašnje finale sa Srbijom, gdje pobjeda osim zlata donosi i izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, na rasporedu je u 16:45. Prijenos je na Arena sport.