Posjeti HAVK Mladost web-shop

Seniori domaćini turnira Premier lige

event 02.03.2022.

Mladost je u punom pogonu. Kadeti su u Splitu gdje u četvrtak počinju nadmetanja na polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske. Sestrinski ŽAVK Mladost, dakle seniorke ili Žabice će u subotu na Kantridi gostovati kod primorjašica u 5. kolu seniorskog prvenstva. Žapci će pak ili udarni seniorski pogon Mladosti od četvrtka, 3. ožujka pa do nedjelje, 6. […]

Mladost je u punom pogonu. Kadeti su u Splitu gdje u četvrtak počinju nadmetanja na polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske. Sestrinski ŽAVK Mladost, dakle seniorke ili Žabice će u subotu na Kantridi gostovati kod primorjašica u 5. kolu seniorskog prvenstva.

Žapci će pak ili udarni seniorski pogon Mladosti od četvrtka, 3. ožujka pa do nedjelje, 6. ovog mjeseca biti domaćinom trećeg u nizu turnira Premier lige. U Zagreb nam stižu dva splitska kluba (Jadran i Mornar BS), dva crnogorska (Jadran HN i Budva), te dva beogradska (Crvena zvezda i Novi Beograd).

U ukupnoj konkurenciji ili na tablici Premier lige u kojoj je 13 klubova, Mladost je trenutačno na 10. mjestu. Kada se uzme u obzir velika ljetošnja promjena igrača odnosno potpuna izmjena momčadi u odnosu na onu koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske, uoči ove sezone Premier lige je i proklamiran cilj primarno ostanka u elitnom društvu odnosno Premier ligi. To pak znači biti u najmanju ruku upravo na 10. mjestu nakon temeljnog dijela natjecanja, odnosno izbjeći mogućnost razigravanja za ostanak koje uvijek nosi i mogućnost iznenađenja. Ponekad ugodnih, ali ima i onih manje ugodnih. Stoga je ‘elegantnije’ sve pokušati riješiti bez prevelikog stresa, a za to se prilika pruža upravo na ovom turniru na kojem je još k tomu Mladost domaćin.

U tom je kontekstu vjerojatno najvažnija utakmica naših mladića susret s Mornarom iz Splita odmah na početku, u 1. kolu. Naime, ostala dva suparnika, a posebno drugi splitski klub na turniru Jadran, vrlo su teške ili visoke prepreka.

Poseban je značaj utakmice protiv mornarevaca i kada se pogleda tablica i broj bodova, a on je u našem dijelu tablice ovakav:

  1. Mladost 8 bodova (9 utakmica)
  2. Solaris 7 bodova (9 utakmica)
  3. Mornar BS 1 bod (8 utakmica)

Dakle objektivno, Šibenčani su tu najopasniji konkurent za 10. mjesto.

“Mornar u toj utakmici, pa i na cijelom turniru nema što izgubiti. Gledat će napasti nas, bez obzira na sve, a nama je važna ta pobjeda i onda čekamo rezultat Solarisovih utakmica s drugog turnira u Kragujevcu “– veli naš trener Zoran Bajić i elaborira.

“Solaris će ondje početi protiv Šapca i to bi Solaris mogao dobiti. Međutim, mislim da bi im to mogla biti i jedina pobjeda jer kasnije igraju protiv Partizana i Juga. Mi pak nakon Mornara imamo Zvezdu pa Jadran i takav bi nam rasplet na neki način pomogao da ne idemo u kvalifikacije za ostanak. Jasno, sve više od 10. mjesta bi bilo izvanredno s ovakvom konstelacijom snaga. Sve više od toga bi bilo još bolje. Mislim tu možda na pobjedu protiv Zvezde, prije nego protiv Jadrana, makar je i Zvezda vrlo jaka, dižu se, imaju novog trenera (Dejan Savić), dobili su Novi Beograd. Nama je generalno ovaj turnir važan za skupiti još malo iskustva, pokazati raskoš našeg talenta jer mislim da to imamo. Ovo je mlada, vrlo dobra momčad koju svatko mora uzeti za ozbiljno i kao takvu poštovati” – rekao nam je trener prve momčadi, Zoran Bajić.

Nažalost, mladostaši neće biti kompletni na ovom turniru. Nedostaje i dalje Matias Biljaka (ozljeda koljena) koji će sigurno izostati i sa sljedećeg susreta domaćeg prvenstva, za dva tjedna odnosno 16. ožujka u Splitu protiv Jadrana.

Naša momčad će na predstojećem odigrati tri utakmice:

– četvrtak, 3. III. – 1. kolo: Mladost – Mornar BS (20.40)

– subota, 5. III. – 3. kolo: Mladost – C. zvezda (18.50)

– nedjelja, 6. III. – 4. kolo: Jadran Split – Mladost (11.30)

Pridodajmo da HAVK Mladost u četvrtak, 3. ožujka u 12.00 sati u Trofejnoj dvorani kluba, organizira i konferenciju za novinare na kojoj je planirana nazočnost i trenera odnosno predstavnika svih klubova koji se natječu na turniru.